Κορωνοϊός: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία

Στο επίπεδο μιας παγκόσμιας πανδημίας έχει φτάσει η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), δρ. Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

«Όλες οι χώρες μαζί μπορούν να αλλάξουν την πορεία αυτής της πανδημίας», υπογράμμισε.

«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι τόσο για τα ανησυχητικά επίπεδα εξάπλωσης και δριμύτητας του ιού όσο και από τα ανησυχητικά επίπεδα αδράνειας», δήλωσε ο δρ. Γκεμπρεγέσους σε συνέντευξη τύπου.

«Ο Covid-19 μπορεί να χαρακτηριστεί ως πανδημία. Η πανδημία δεν είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται με ευκολία ή επιπολαιότητα. Είναι μια λέξη που αν χρησιμοποιηθεί με λάθος τρόπο μπορεί να προκαλέσει παράλογο φόβο ή την αδικαιολόγητη παραδοχή ότι η μάχη έχει κριθεί που οδηγεί σε αχρείαστο πόνο και θάνατο» σημείωσε, προσθέτοντας πως «είμαστε σε αυτό μαζί και πρέπει να κάνουμε το σωστό με ψυχραιμία».

Όπως υπογράμμισε, ο χαρακτηρισμός του κορωνοϊού ως πανδημία δεν αλλάζει την εκτίμηση του ΠΟΥ για την απειλή που θέτει ο ιός, όπως δεν αλλάζει αυτό που κάνει ο ΠΟΥ και αυτό που πρέπει να κάνουν οι χώρες.

O δρ. Γκεμπρεγέσους τόνισε ακόμα πως αυτή είναι η πρώτη πανδημία που προκαλείται από έναν κορωνοϊό και ταυτόχρονα είναι η πρώτη πανδημία που μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο.

ellada

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: