Κορωνοϊός: 60.000 φορείς δείχνουν τα λύματα στην Αττική

Ραγδαία αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας Νίκο Θωμαΐδη.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, σημείωσε πως “ξαφνικά την Κυριακή είδαμε μία μεγάλη αύξηση που μας δείχνει ότι τα κρούσματα είναι της τάξης των 50.000-60.000, που δείχνει ότι υπάρχει μία διασπορά που προφανώς επεκτείνεται”.

Ο καθηγητής, ο οποίος παρακολουθεί με την επιστημονική του ομάδα τα μεγέθη αυτά από την αρχή της πανδημίας, διευκρίνισε ότι “παίρνουμε κάθε πρωί τα δείγματα της προηγούμενης ημέρας και τα στέλνουμε στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και στην επιτροπή Δημόσιας Υγείας”, ενώ τόνισε πως “αν εφαρμοστούν τα μέτρα και υπάρξει μείωση των μετακινήσεων και του συγχρωτισμού θα ανακοπεί η διάδοση, αλλά επειδή η οικονομική δραστηριότητα δεν πρόκειται να μειωθεί ή να σταματήσει εντελώς, σίγουρα δεν θα υπάρξει αυτό που είδαμε τον Απρίλιο, να εξαφανίζεται ο ιός από τα λύματα”.

Να σημειωθεί εδώ πως η κορύφωση της πανδημίας στα λύματα ήταν 28 με 29 Μαρτίου.

“Βλέπουμε μερικές ημέρες πριν το πού θα πάει το πράγμα. Τον Αύγουστο υπήρξε αύξηση του ιικού φορτίου η οποία αποτυπώθηκε σε αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στα τέλη Αυγούστου. Στις 20 Οκτώβρη βλέπουμε πάλι μία απότομη αύξηση, που αποτυπώθηκε στον διπλασιασμό των κρουσμάτων στην Αττική έπειτα από 4-5 ημέρες. Η προηγούμενη εβδομάδα κύλησε με μία σταθερότητα στο ιικό φορτίο που ήταν γύρω στα 30.000-40.000 κρούσματα κατά μέσο όρο στην κοινότητα. Ξαφνικά την Κυριακή είδαμε μία μεγάλη αύξηση”, εξήγησε ο κ. Θωμαΐδης.

Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Οι έγκυες που νοσούν κινδυνεύουν περισσότερο να γεννήσουν πρόωρα

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: