Κόρινθος: Το βάψιμο σε ένα σχολείο έφερε αντιδράσεις – Γονείς πιστεύουν ότι είναι αναφορά στη ΛΟΑΤΚΙ+ σημαία

Aντιδράσεις προκάλεσε το βάψιμο σε μπαλκόνια δημοτικού σχολείου της Κορίνθου, το οποίο κάποιοι γονείς συνδυάζουν με τη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Αρκετοί γονείς μαθητών του 2ου δημοτικού σχολείου Κορίνθου, αντέδρασαν και κατήγγειλαν ότι κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης και βαψίματος των κτηριακών εγκαταστάσεων σχεδιάστηκε στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Μέχρι τις 11 Αυγούστου, που φέρεται ότι ολοκληρώθηκαν οι σχετικές εργασίες ανακαίνισης του σχολείου, τα ταβάνια των μπαλκονιών του είχαν βαφτεί σε χρώμα κίτρινο για το ισόγειο και πορτοκαλί για τον πρώτο όροφο. Στη συνέχεια, ωστόσο, τα μπαλκόνια βάφτηκαν εκ νέου με κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, γαλάζιο, μπλε και μωβ, όπως φαίνεται κι από ανάρτηση στο Facebook, χωρίς ωστόσο να γίνεται γνωστό αν πρόκειται για απλά μια συλλογή χρωμάτων ή αν επιλέχθηκαν συγκεκριμένα για να παραπέμπει στη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Οι αντιδράσεις τον γονέων δεν αρκέστηκαν σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά έστειλαν και επιστολές με αποδέκτες τον δήμο, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας, την Ιερά Μητρόπολη, τη διεύθυνση του σχολείου και τον σύλλογο γονέων.

Φρεσκοβαμμένο ολόκληρο το σχολείο μας!
Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής
Mixalis Klepetsanis

Posted by Σύλλογος Γονέων 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου on Friday, August 11, 2023

Η απάντηση από τον σύλλογο Γονέων 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,
Επικοινωνούμε μαζί σας με αφορμή τα δημοσιεύματα που αφορούν την επιλογή των χρωμάτων του σχολείου μας καθώς και λόγω της δημοσιότητας που έχει λάβει το θέμα πανελληνίως.

Τις τελευταίες εβδομάδες, όντας σε προεκλογική περίοδο για την αυτοδιοίκηση και λίγο πριν λήξει η θητεία του νυν ΔΣ του Συλλόγου μας, γίναμε αποδέκτες μεμονωμένων ερωτημάτων και διαμαρτυριών από μέλη του Συλλόγου, γονείς παιδιών που φοιτούν στο σχολείο μας. Οι διαμαρτυρίες και τα ερωτήματά τους αφορούσαν την επιλογή των χρωμάτων που κοσμούν τα ταβάνια των εξωτερικών χώρων του σχολείου μας και απευθύνονταν στον Δήμο, την Διευθύντρια του Συλλόγου και το ΔΣ του Συλλόγου.

Εξαρχής, το ΔΣ του Συλλόγου, όπως επικοινωνήθηκε και σε προσωπικό επίπεδο από την Πρόεδρο, ουδεμία ανάμειξη είχε στην επιλογή των χρωματισμών, αντιθέτως είχε προτείνει άλλη προσέγγιση στον χρωματισμό και ενημερώθηκε άτυπα για την συγκεκριμένη επιλογή. Το γεγονός αυτό έγινε σαφές μεταγενέστερα και από τις ανακοινώσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου. Πάραυτα μεμονωμένοι γονείς μαθητών, μέλη του Συλλόγου, στράφηκαν εναντίον του Προεδρείου και του ΔΣ ως συνυπεύθυνων μαζί με την Διευθύντρια και τον Δήμο για την επιλογή των χρωμάτων στα πλαίσια οργανωμένου σχεδίου με αλλότριους σκοπούς.

Οι αντιρρήσεις και οι διαμαρτυρίες διατυπώθηκαν, τόσο σε προσωπικό επίπεδο προς την Πρόεδρο του Συλλόγου όσο και δημοσίως. Μέσω κοινωνικών δικτύων τέθηκαν ερωτήματα προς τον Σύλλογο Γονέων, τα οποία υπονοούσαν την εμπλοκή του ΔΣ καθώς και της Διευθύντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων σε σχέδιο που αποσκοπεί στην ηθική διαφθορά και στον εκφυλισμό των συνειδήσεων των μαθητών του σχολείου, το οποίο σχέδιο μάλιστα προερχόταν από το Υπουργείο Παιδείας μέσω συγκεκριμένης ΜΚΟ.

Ως ΔΣ αποφύγαμε εσκεμμένα να εμπλακούμε σε δημόσιες αντιπαραθέσεις αν και προκληθήκαμε δημοσίως με χυδαίες αναφορές και με τη χρήση ρητορικής μίσους μέσω σχολιασμών στα κοινωνικά δίκτυα τόσο στο προφίλ του Συλλόγου αλλά και σε προφίλ γονέα του σχολείου μας. Προτιμήσαμε να δώσουμε μια λιτή απάντηση και να μπλοκάρουμε τα υβριστικά σχόλια από το προφίλ του Συλλόγου.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: