Κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη: Αναμένεται πραγματογνωμοσύνη για τη γνησιότητα των πινάκων

Εκτίμηση των έργων, η οποία θα συνδεθεί με την ποινική μεταχείριση του δράστη

Μπορεί ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής να προφυλακίστηκε για την κλοπή τριών έργων τέχνης ανεκτίμητης αξίας από την Εθνική Πινακοθήκη, το 2012, ο ανακριτής όμως που χειρίζεται την υπόθεση, αναμένεται να προχωρήσει άμεσα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις.

Συγκεκριμένα, ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης, μετά την σημερινή απολογία του 49χρονου κατηγορούμενου, αναμένεται να δώσει εντολή για διενέργεια τεχνικής πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί η γνησιότητα των δύο πινάκων που εκλάπησαν. Πρόκειται, όπως είναι γνωστό για έναν πίνακα του Πάμπλο Πικάσο και έναν του Πιτ Μοντριάν.

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο ο ανακριτής θα καλέσει τους αρμόδιους της Εθνικής Πινακοθήκης ώστε να επιβεβαιώσουν την κυριότητα των πινάκων. Ακόμη, προτίθεται να ζητήσει να γίνει εκτίμηση των έργων, η οποία θα συνδεθεί με την ποινική μεταχείριση του δράστη, εάν η αξία τους υπερβαίνει τις 120 χιλιάδες ευρώ όπως ορίζει ο νόμος.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα της απόδοσης των έργων τέχνης θα πρέπει να υποβληθεί αίτημα από τους κύριους κατόχους τους, ήτοι το ελληνικό δημόσιο. Το αίτημα αυτό θα κριθεί στη συνέχεια από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: