Κίνα: Στους 9.000 οι ημερήσιοι θάνατοι από κορωνοϊό – Στα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται κορύφωση

Περίπου 9.000 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά στην Κίνα από την Covid-19, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία παροχής δεδομένων υγείας Airfinity, η οποία διπλασίασε την εκτίμηση που έκανε για τους θανάτους την περασμένη εβδομάδα, καθώς αυξάνονται οι λοιμώξεις στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Οι μολύνσεις από Covid-19 άρχισαν να αυξάνονται στην Κίνα τον Νοέμβριο και έκαναν άλμα αυτόν τον μήνα, αφού το Πεκίνο κατήργησε την πολιτική «μηδενικής Covid», τα τακτικά τεστ στον πληθυσμό και τη δημοσιοποίηση στοιχείων για τα ασυμπτωματικά κρούσματα.


Σύμφωνα με την Airfinity οι θάνατοι από την 1η Δεκεμβρίου έφτασαν τις 100.000 και οι μολύνσεις συνολικά τα 18,6 εκατομμύρια. Η εταιρεία διευκρίνισε ότι χρησιμοποιεί μια μοντελοποίηση που βασίζεται σε δεδομένα που προέρχονταν από κινεζικές επαρχίες προτού εφαρμοστεί η πρόσφατη αλλαγή στην καταγραφή των κρουσμάτων.

Η Airfinity αναμένει ότι οι μολύνσεις θα φτάσουν την κορύφωσή τους στις 13 Ιανουαρίου, με 3,7 εκατομμύρια κρούσματα καθημερινά. Γύρω στις 23 Ιανουαρίου θα κορυφωθούν οι θάνατοι, με περίπου 25.000 την ημέρα. Σωρευτικά, από τον Δεκέμβριο, οι θάνατοι θα ανέλθουν σε 584.000.

Η εκτίμηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις μερικές χιλιάδες κρούσματα που ανακοινώνουν οι υγειονομικές αρχές της Κίνας, αφού καταργήθηκε το πανεθνικό δίκτυο διενέργειας διαγνωστικών τεστ PCR, αφού η κυβέρνηση άλλαξε την πολιτική της, από την πρόληψη των μολύνσεων στη θεραπεία τους. Από τις 7 Δεκεμβρίου, όταν το Πεκίνο έκανε στροφή 180 μοιρών στην πολιτική της, οι Αρχές έχουν ανακοινώσει μόνο 10 θανάτους από Covid-19.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: