Κίνα και Ρωσία συμφωνούν πως πρέπει να προστατευθεί «η ειρήνη» στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού

Η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ουάνγκ Γι συναντήθηκε με τον γραμματέα του ρωσικού συμβουλίου εθνικής ασφαλείας Νικολάι Πατρουσέφ και ότι τα μέρη συμφώνησαν ότι πρέπει να προστατευθεί αποφασιστικά η «ειρήνη και η σταθερότητα» στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού, ενώ εναντιώθηκαν στην ψυχροπολεμική «νοοτροπία».

Ο κ. Ουάνγκ συναντήθηκε, πέραν του κ. Πατρουσέφ, με ηγέτες του Μηχανισμού Διαβούλευσης για τη Στρατηγική Ασφάλεια Κίνας-Ρωσίας, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του κινεζικού ΥΠΕΞ.

Τα μέρη αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην Ουκρανία, συνεχίζει το κείμενο, που δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες.

Ακόμη, εξέφρασαν τη δέσμευσή τους «στην αληθινή πολυμερή συνεργασία, στην εναντίωση σε κάθε μορφή μονομερούς εκφοβισμού, στην προώθηση του εκδημοκρατισμού των διεθνών σχέσεων και στον πολυπολικό κόσμο».

Ο κ. Ουάνγκ αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εντός της ημέρας στο πλαίσιο της επίσκεψής του.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει επίσης συνάντηση του κορυφαίου Κινέζου διπλωμάτη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς «έχουμε πολλά να συζητήσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: