Kia EV9: Χρυσό βραβείο σχεδιασμού και πέντε νίκες στα iF Design Awards 2024

Η Kia σημείωσε μια ακόμη επιτυχία στα βραβεία iF Design Awards 2024. Η επιτροπή ειδικών κριτών του διάσημου forum σχεδιασμού αναγνώρισαν πέντε ξεχωριστά στοιχεία των πρόσφατων προγραμμάτων της κορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το νέο πολυβραβευμένο Kia EV9,  πρόσθεσε στη συλλογή του ακόμη ένα χρυσό βραβείο. Στα iF Design Awards 2024 το “Χρυσό βραβείο σχεδιασμού” απονεμήθηκε στο Kia EV9.  Το Opposites United παρέχει στους σχεδιαστές της Kia ένα πλαίσιο μέσω του οποίου συνδυάζουν ένα μοναδικό συνδυασμό κομψών, γλυπτικών σχημάτων και σίγουρης, διεκδικητικής γεωμετρίας, προσφέροντας ένα εντυπωσιακά σύγχρονο αλλά χαριτωμένα γαλήνιο τελικό προϊόν.

Οι νικητές του iF Design Award επιλέχθηκαν μεταξύ 10.800 συμμετοχών από 72 έθνη, γιορτάζοντας την παγκόσμια απήχηση ενός σχεδίου.

Ο Karim Habib, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Kia Global Design αναφέρθηκε στη νέα διάκριση:

«Το EV9 αντιπροσωπεύει την προσπάθειά μας να ανοίξουμε νέους δρόμους στο σχεδιασμό, τη συνδεσιμότητα, τη χρηστικότητα καθώς και την ευθύνη μας απέναντι στο περιβάλλον. H απονομή αυτού του βραβείου αποτελεί αναγνώριση της αφοσίωσης και της δέσμευσης αμέτρητων μελών της ομάδας σχεδιαστών και μηχανικών μας και υπογραμμίζει την προσπάθειά μας να επηρεάσουμε τη βιομηχανία και την αγορά με συναρπαστικό, ουσιαστικό σχεδιασμό.”

Το εξωτερικό του EV9 αποπνέει αυτοπεποίθηση, διαύγεια και ηρεμία με την όρθια στάση, τις καθαρές γραμμές και τις επίπεδες επιφάνειές του. Το χαρακτηριστικό Digital .

Tiger Face επιδεικνύει μια οραματική και φουτουριστική εμφάνιση, που τονίζεται από το Digital Pattern Lighting Grille και τους κάθετους προβολείς.

Το εσωτερικό, που χαρακτηρίζεται από επίπεδο δάπεδο και μακρύ μεταξόνιο, εκμεταλλεύεται την πλατφόρμα E-GMP για εξαιρετική ευρυχωρία, ενώ τα καθίσματα και η κεντρική κονσόλα έχουν σχεδιαστεί για να δίνουν μια εκλεπτυσμένη αίσθηση και να μεγιστοποιούν περαιτέρω την αίσθηση του χώρου.

H καμπίνα του EV9 έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τη «στρατηγική βιώσιμης σχεδίασης τριών σταδίων» της Kia. Με την εφαρμογή της νέα στρατηγικής ενσαρκώνεται η δέσμευση της μάρκας για βιωσιμότητα, στοχεύοντας στην  εξασφάλιση της σταδιακής μείωσης του φυσικού δέρματος με την εισαγωγή 10 βιολογικών στοιχείων και την προώθηση της έρευνας για την ανάπτυξη φυσικών υλικών.

Κατά την απονομή του EV9, οι κριτές του iF δήλωσαν: «Το Kia EV9 διευρύνει τις αισθητικές δυνατότητες ενός μεγάλου SUV ενώ προάγει τις λειτουργικές του επιδόσεις. Η σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα κάνει άλλα μεγάλα SUV να φαίνονται παλιομοδίτικα, ενώ τα περιστρεφόμενα καθίσματα δεύτερης σειράς και μια ποικιλία μικρότερων λειτουργικών λύσεων κάνουν τη ζωή στο αυτοκίνητο πιο κοινωνική! Ποιος είπε ότι ο βιώσιμος σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι συναρπαστικός;»

Συνδυαστικά με  την εξωτερική σχεδίαση του EV9, το σύστημα ψυχαγωγίας «Ki» του SUV διαθέτει γραφικό στυλ που ευθυγραμμίζεται με τις αξίες του Opposites United και συμπληρώνει τη σχεδίαση του οχήματος, χρησιμοποιώντας φιλικά προς τα μάτια, αναγνωρίσιμα χρώματα για να ολοκληρώσει μια μοναδική και σύγχρονη εμπειρία της μάρκας. Ως νικητής στην κατηγορία product interfaces, το Ki βασίζεται στη βασική οπτική γωνία μιας λοξής γραμμής, που αντιπροσωπεύει ανοδικές τάσεις και εφαρμόζεται σε όλα τα στοιχεία του infotainment, από εικονίδια, γραμματοσειρές και το σύνολο των οργάνων.

Αυτή η διαγώνια γραμμή προάγει μια ξεχωριστή και ενιαία εμφάνιση, διατηρώντας παράλληλα τη σαφήνεια και τη λειτουργικότητα. Σχεδιασμένη για να κάνει τα νέα χαρακτηριστικά, όπως η φόρτιση ηλεκτρικού οχήματος πιο διαισθητικά και ευανάγνωστα, η βελτιστοποιημένη για την οθόνη διαμόρφωση διεπαφής χρήστη διευκολύνει τους χρήστες να αναγνωρίζουν τις μεταβάσεις σήματος και να προσαρμόζουν τις πληροφορίες φόρτισης και εκφόρτισης.

Εκτός από τις επιτυχίες του EV9, η Kia διακρίθηκε και σε άλλους τομείς  από τους κριτές του iF στις κατηγορίες: communications, trade fair booth design και interactive media experience.

Kia EV9: Χρυσό βραβείο σχεδιασμού και πέντε νίκες στα iF Design Awards 2024 gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: