Καβάλα: Αστυνομικοί μπήκαν σε τουαλέτες σχολείων – για να βρουν… καπνιστές!

Καβάλα: Αστυνομικοί μπήκαν σε τουαλέτες σχολείων – για να βρουν... καπνιστές!

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από αστυνομικούς πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, σε τρία… σχολεία (!) της Καβάλας στο πλαίσιο της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου…

Σύμφωνα με το seleo μετά από εισαγγελική εντολή στην , το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι έλεγχοι σε δημόσιους χώρους για την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου και έχουν κοπεί εκατοντάδες πρόστιμα.
Όπως καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί, ένας αστυνομικός και ένας υγειονομικός υπάλληλος μπήκαν στα σχολεία (1ο, 2ο και 5ο Λύκειο) και εισέβαλαν κατευθείαν στις τουαλέτες των αγοριών για να πιάσουν επ” αυτοφόρω τους «δράστες».

Στη συνέχεια αφού διαπίστωσαν ότι υπήρχαν μαθητές που κάπνιζαν στις τουαλέτες, επισκέφθηκαν τους διευθυντές.

Αρχικά ενημέρωσαν πως η επιχείρησή τους είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα και στη συνέχεια απείλησαν πως την επόμενη φορά θα επιβληθούν πρόστιμα και θα κινηθούν διαδικασίες για πειθαρχικές διώξεις των διευθυντών και των εκπαιδευτικών που είναι υπεύθυνοι για την επίβλεψη των μαθητών.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Καβάλας


Σύμφωνα με το Ριζοσπάστη, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Καβάλας κατήγγειλε το γεγονός, αναφέροντας ότι δεν είναι τυχαία ούτε ο τρόπος ούτε ο χρόνος που έγινε και σε κάθε περίπτωση στοχεύει στην τρομοκράτηση. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «η κίνηση αυτή έρχεται λίγο μετά την απαίτηση της ΓΑΔΑ να ζητήσει καταγραφή στοιχείων των σχολείων της αρμοδιότητας της Αστυνομίας και να «γνωριστούν με τους διευθυντές ανταλλάσσοντας απόψεις» και μετά τα δεκάδες κρούσματα διώξεων σε όλη την απέναντι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και άλλους εργαζόμενους, υλοποιώντας στην πράξη το δόγμα «νόμος και τάξη»».

Σε κάθε περίπτωση, τονίζει ότι «υπεύθυνοι για την ομαλή λειτουργία των σχολείων είναι οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο διευθυντής του σχολείου σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές.

Ειδικά για το θέμα του τσιγάρου αρμόδιοι είναι επίσης η Διεύθυνση Υγείας του νομού και οι Διευθύνσεις .
Κανείς άλλος δεν έχει λόγο γι” αυτό, πόσω μάλλον ο εισαγγελέας και η Αστυνομία».

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: