Καταγγελία ΟΙΕΛΕ: Καθηγητής ιδιωτικού σχολείου παρενοχλούσε μαθήτριες

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένορκη διοικητική εξέταση από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Αναστασόπουλο μετά από αίτημα της ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας) για τη διερεύνηση της περίπτωσης κακοποίησης μαθητριών από εκπαιδευτικό ιδιωτικού σχολείου στη νότια Αττική. Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος, κατέθεσε σήμερα και παρέδωσε όλα τα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση της Ομοσπονδίας μετά από καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών.

Οι καταγγελίες αφορούν σε ιδιωτικό σχολείο της νότιας Αττικής, στο οποίο, σύμφωνα με όσα ανέφεραν γονείς και εργαζόμενοι στην Ομοσπονδία, εκπαιδευτικός θώπευε μαθήτριές του και απειλούσε με μείωση βαθμού όσες διαμαρτυρήθηκαν για τη συμπεριφορά του. Μετά από τις καταγγελίες αυτές, ο εκπαιδευτικός φέρεται να απομακρύνθηκε από το σχολείο, ωστόσο οι καταγγέλλοντες ενημέρωσαν την ΟΙΕΛΕ πως η απομάκρυνση ήταν εικονική και πως ο εν λόγω εκπαιδευτικός θα συνεχίσει να βρίσκεται στο σχολείο από άλλη θέση.

«Για τη δεύτερη υπόθεση που αφορά σε εκπαιδευτικό φροντιστηρίου, ο οποίος έχει διαρρεύσει βίντεο και φωτογραφίες με μαθητές και μαθήτριές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας ακραίο υβριστικό και σeξιστικό λόγο, αναμένουμε ακόμη τις σχετικές ενέργειες της αρμόδιας Διεύθυνσης» αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ και τονίζει: «Θα επαναλάβουμε ότι η Ομοσπονδία θεωρεί ως πρώτιστο μέλημά της την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και την ασφάλειά τους μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οποιοσδήποτε απειλεί την ψυχική, συναισθηματική και σωματική υγεία των μαθητριών και των μαθητών μας, δεν έχει ουδεμία θέση στο χώρο της εκπαίδευσης. Δεσμευόμαστε ότι θα πράττουμε πάντοτε οτιδήποτε είναι δυνατόν εντός των θεσμικών ορίων, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να βρίσκονται αντιμέτωποι με τις πειθαρχικές και ποινικές τους ευθύνες».

ΕΛΛΑΔΑΕΔΕιδιωτικα σχολειαΟΙΕΛΕσeξουαλικη παρενοχληση

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: