Καταδίκη για τον αστυνομικό που παρέσυρε και σκότωσε 10χρονη με τη μηχανή του

Ποινή φυλάκισης δύο ετών, με 3ετή αναστολή, στον αστυνομικό που παρέσυρε και σκότωσε μια 10χρονη στη Θεσσαλονίκη.

Ένοχος για τον θάνατο από αμέλεια ενός 10χρονου κοριτσιού κρίθηκε αστυνομικός.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 9:30 το βράδυ της 7ης Σεπτεμβρίου 2018, στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, στο ύψος του τερματικού σταθμού ΙΚΕΑ του ΟΑΣΘ.

Η μαθήτρια, η οποία συνοδευόταν από τη μεγαλύτερη αδελφή της, προσπάθησε να διασχίσει πεζή το δρόμο για να φτάσει στον τερματικό σταθμό, απ’ όπου θα έπαιρνε το αστικό λεωφορείο για να επιστρέψει στο σπίτι της.

Ενώ είχε διασχίσει το μεγαλύτερο μέρος του ρεύματος κυκλοφορίας της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής, με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο, παρασύρθηκε από τον δικυκλιστή αστυνομικό της ομάδα «Ζ», που ήταν σε υπηρεσία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αστυνομικός «δεν οδηγούσε με σύνεση και τεταμένη την προσοχή, ούτε ασκούσε την αναγκαία επί του δρόμου και επί του οχήματός του εποπτεία», ενώ, επιπλέον, «δεν είχε αναμμένο το φως πορείας» και «δεν επιχείρησε εγκαίρως και αποτελεσματικά τροχοπέδηση ή αποφευκτικό ελιγμό».

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αστυνομικός δεν μπόρεσε να διευκρινίσει την ταχύτητα με την οποία κινούταν, υποστηρίζοντας πως έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφύγει την ανήλικη.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερο έντιμου βίου. Κατά της απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Παράλληλα, τα πολιτικά δικαστήρια όπου προσέφυγε η οικογένεια της ανήλικης, καταθέτοντας αγωγές αποζημίωσης, αποφάσισαν σε πρώτο βαθμό ότι οι δύο αδελφές έχουν μεγαλύτερο βαθμό υπαιτιότητας. Η έφεση θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: