Καταδικάστηκε πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης -με την ιδιότητα λογιστή- για εκβίαση πελάτη του

Σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε πρώην αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης που με την ιδιότητα του λογιστή κατηγορείται ότι ζητούσε εκβιαστικά χρήματα από έναν πελάτη-φαρμακοποιό για να κλείσει μια δήθεν υποχρέωσή του στην εφορία. Για την ίδια υπόθεση κρίθηκε ένοχος και ένας συνεργάτης του, επίσης λογιστής.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί τον Μάιο του 2022, μετά από καταγγελία του πελάτη τους ενώ στην κατοχή του δεύτερου βρέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Αν και τους είχε ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και δωροληψία, το παραπεμπτικό βούλευμα περιγράφει πλημμεληματικές πράξεις και έτσι η υπόθεση απασχόλησε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο οδηγήθηκαν με την κατηγορία της εκβίασης με απειλή βλάβης της επιχείρησης. Μία εφοριακός που είχε συλληφθεί τότε, απαλλάχθηκε βάσει βουλεύματος.

Ο καταγγέλλων, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, που είχε χρόνια συνεργασία με το λογιστικό γραφείο του πρώην αντιδημάρχου κατήγγειλε πως οι κατηγορούμενοι τού ζητούσαν 2.000 ευρώ για να τακτοποιήσουν μία φορολογική του υποχρέωση, αλλιώς θα του βεβαιωνόταν ένα αρκετά υψηλό πρόστιμο στην εφορία. Όταν ο συνεργάτης του πρώην αντιδημάρχου μετέβη στην επιχείρηση για να λάβει μέρος του ποσού, αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή του τα χρήματα που είχαν προσημειωθεί και προχώρησαν σε συλλήψεις.

Στην απολογία του ο πρώην αντιδήμαρχος ισχυρίστηκε πως η τακτοποίηση της υποχρέωσης του πελάτη του στην εφορία ήταν ένας λανθασμένος τρόπος για να πάρει την αμοιβή του, επειδή όπως είπε, ο φαρμακοποιός καθυστερούσε τις πληρωμές του. Τα ίδια υποστήριξε και η συνήγορος του δεύτερου κατηγορούμενου, που δεν έδωσε το παρών στο δικαστήριο.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: