Καλύτερο χρόνο στο Istanbul Park έκανε ο L.Hamilton αλλά ο Bottas ξεκινάει πρώτος

Τρείς οδηγοί,ο Hamilton,ο Bottas και ο Verstappen «έπαιζαν» στα χιλιοστά για τον καλύτερο χρόνο. Ο Ολλανδός έκανε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο αλλά θα ξεκινήσει από τη 2η θέση. Ο Bottas έκανε το 2ο καλύτερο χρόνο αλλά αύριο θα ξεκινήσει πρώτος. Βάση κανονισμού την Pole Position κερδίζει ο επόμενος που έκανε το δεύτερο καλύτερο χρόνο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά.

Ο Hamilton που σε όλες τις περιόδους των δοκιμαστικών –ελεύθερων και χρονομετρημένων- έκανε τον καλύτερο χρόνο, δεν θα είναι ο Pole Man. Στην τελευταία του προσπάθεια ο Βρετανός έκανε νέο ρεκόρ πίστας -1.22.868- αλλά η χαρά του σταματάει εκεί. Γιατί μπορεί να ήταν ο πιο γρήγορος όμως πήρε ποινή 10 θέσεων όταν η Mercedes άλλαξε το θερμικό κινητήρα του Βρετανού.

Έτσι ο Hamilton θα ξεκινήσει από 11η θέση και ο κύριος στόχος αύριο είναι να κάνει γρήγορες εκκινήσεις και να βρεθεί όσο πιο σύντομα γίνεται στην πρώτη τριάδα.

Στο προηγούμενο αγώνα στη Ρωσία ο Verstappen ξεκίνησε από την τελευταία θέση γιατί στο μονοθέσιο του είχαν αλλάξει όλον τον κινητήρα και όχι ένα μέρος αυτού όπως έγινε με το μονοθέσιο του Hamilton. Και αν είχατε δει τον αγώνα θα θυμόσαστε ότι τερμάτισε στη 2η θέση.

Στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά η Hamilton έκανε 1.22.868, ο Bottas ήταν πίσω του με +0.130 και πίσω του ήταν με +0.328 ο Verstappen. Στην 4η είναι ο Leclerc me +0.397 και την πεντάδα συμπλήρωσε ο Pierre Gasly με +0.458

Από τη στιγμή που ο Hamilton ξεκινάει από την 11η θέση όλοι οι πιλότοι κερδίζουν από μια θέση.

Στα μη χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Σαββάτου ο καιρός έπαιξε διάφορα παιχνίδια.Υπό την απειλή της βροχής και με πολλά λάθη έγινε το ζέσταμα πριν από την εκκίνηση των χρονομετρημένων δοκιμαστικών. Οι πιο προσεκτικοί κατάφεραν να μην έχουν έξοδο. Οι πιο τολμηροί είχαν κάποιες μικρές εξόδους.

Οι πρώτες ψιχάλες έπεσαν πριν οι οδηγοί προλάβουν να ζεστάνουν τα ελαστικά τους. Η βροχή ξεκίνησε να πέφτει ενώ κάποιοι οδηγοί είχαν ξεκινήσει να κάνουν τους πρώτους γρήγορους γύρους.

Οι προβλέψεις έλεγαν ότι έρχεται περισσότερη βροχή και οι περισσότεροι πιλότοι επέστρεψαν στα πίτς για να βάλουν άλλα ελαστικά. Η πίστα άρχισε να γλιστράει. Ωστόσο τα πλάνα και πάλι άλλαξαν αφού λίγο πριν ξεκινήσουν οι οδηγοί τις χρονομετρημένες προσπάθειες η βροχή απομακρύνθηκε και η πίστα στέγνωσε.

Μην απορήσετε με τα διαφορετικά χρώματα που έχουν τα μονοθέσια της Red Bull και της  AlphaTauri. Οι δύο ομάδες αγωνίζονται με ένα διαφορετικό livery προς τιμήν της συνεργασίας με τη Honda η οποία ολοκληρώνεται φέτος.

Αυτό το εορταστικό προς τιμή της Honda ήταν προγραμματισμένο να γίνει στην Ιαπωνία αλλά τελικά αποφασίσθηκε να γίνει στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Mick Schumacher κατάφερε να μπει στην 15άδα και ήταν χαρούμενος. Ήταν η πρώτη καλή στιγμή του Mick που κατάφερε με ένα όχι καλό μονοθέσιο να διακριθεί. Ωστόσο στην επανάληψη δεν τα κατάφερε.

Καλύτερο χρόνο στο Istanbul Park έκανε ο L.Hamilton αλλά ο Bottas ξεκινάει πρώτος gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: