Καλύτερο χρόνο στα ελεύθερα δοκιμαστικά στη Βραζιλία έκανε ο Hamilton

Σήμερα το απόγευμα θα γίνουν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά υπό τη μορφή του sprint . Θα είναι και η τελευταία φορά τουλάχιστον για φέτος που θα δούμε χρονομετρημένα δοκιμαστικά  τη μορφή αγώνα. Πρόκειται για έναν αγώνα sprint διάρκειας μισής ώρας  η 100 χλμ.. Ο νικητής αυτού του Sprint θα είναι και ο Pole Man.

Ο L. Hamilton σε όλες τις προσπάθειες των ελεύθερων δοκιμαστικών έκανε τον καλύτερο χρόνο. Ο  Verstappen σίγουρα δεν πίεσε. Δεν είχε άλλωστε λόγο να το κάνει. Ο μεγάλος του αντίπαλος ακόμη και αν κερδίσει στο Sprint θα ξεκινήσει απο την 5η θέση. Αυτό του δίνει το προβάδισμα για να πάρει την Κυριακή άλλη μια νίκη.

Λογικά ο Ολλανδός έχει όχι μόνο το προβάδισμα αλλά και την καλύτερη ψυχολογία. Και αυτό γιατί γνωρίζει οτι ο Hamilton παρά το γεγονός οτι έκανε τον καλύτερο χρόνο στα ελεύθερα δοκιμαστικά και θα ξεκινήσει πρώτος στα χρονομετρημένα ακόμη και αν κερδίσει δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει πρώτος στον αγώνα. Και αυτό γιατί η Mercedes άλλαξε για άλλη μια φορά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το όριο αλλαγής κινητήρα χωρίς ποινή είναι τρείς φορές σε μια αγωνιστική σαιζόν. Η Mercedes τον άλλαξε για 5η φορά. Έτσι η «τιμωρία» είναι πέντε θέσεις. Η Hamilton ωστόσο δεν πτοείται ακόμη και αν ξεκινήσει πέμπτος. Είναι έμπειρος οδηγός. Ξέρει οτι οι αγώνες έχουν εκπλήξεις. Σημαντικό είναι οτι επαληθεύθηκε ο Totο Wolf. Μετά το Grand Prix στο Μεξικό είχε δηλώσει οτι η Mercedes στο Interlagos θα είναι περισσότερο ανταγωνιστική

Ο αγώνας αυτός στη Βραζιλία έχει τεράστιο ενδιαφέρον τουλάχιστον βαθμολογικά για τους δύο πρώτους οδηγούς της Red Bull και της Mercedes. Στο 19ο από τα 22 Grand Prix της φετινής χρονιάς ο Verstappen (Red Bull) προηγείται του Hamilton (Mercedes) με 19 βαθμούς. Ο Ολλανδός έχει 312.5 βαθμούς και ο Βρετανός 293.5 βαθμούς.

Η ομάδα της Mercedes παραμένει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών αλλά η διαφορά της με την Red Bull είναι μόλις ένας βαθμός. Η γερμανική ομάδα έχει 478.5 βαθμούς ενώ η γερμανική έχει 477.5 βαθμούς.

Η πίστα του Interlagos  του Sao Paolo βρίσκεται σε υψόμετρο 800 μέτρων ( θυμηθείτε ότι στο Μεξικό το υψόμετρο της πίστας ήταν 2.285 μέτρα). Το συνολικό μήκος της πίστας είναι 4.309 μέτρα, έχει 15 στροφές και οι οδηγοί στους 71 γύρους θα καλύψουν 305.909 μέτρα.Interlagos σημαίνει «μεταξύ δύο λιμνών».Σ αυτήν την πίστα το πρώτο Grand Prix έγινε το 1972. Ακολούθησε μια διακοπή και η F1 επέστρεψε στο Interlagos to 1990.

Η Pirelli έχει στη διάθεση των οδηγών τις εξής συνθέσεις P Zero. Την άσπρη (σκληρή) σε σύνθεση C2, την κίτρινη (μέση) σε σύνθεση C3 και την κόκκινη (μαλακή) σε σύνθεση C4.

Η κατάταξη της Παρασκευής στα ελεύθερα δοκιμαστικά

Σήμερα το πρωί (Σάββατο) στις 10.50 θα γίνουν και πάλι ελεύθερα δοκιμαστικά.Θα ακολουθήσει άλλη μια δοκιμασία στις 14.25 ενώ στις 15.05 θα ξεκινήσουν οι κατατακτήριες δοκιμές.

 

Καλύτερο χρόνο στα ελεύθερα δοκιμαστικά στη Βραζιλία έκανε ο Hamilton gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: