Κακοκαιρία – Καλλιάνος: Πού και πότε θα χιονίσει – Αναλυτικά τα υψόμετρα

Προ των πυλών βρίσκεται η ψυχρή εισβολή  στην Ελλάδα, με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα. Σύμφωνα με τις προγνώσεις, η επιδείνωση του καιρού θα αρχίσει σταδιακά από την Τρίτη, ενώ τα φαινόμενα θα ενταθούν την Τετάρτη και θα κλιμακωθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή. 

Η πρόβλεψη του μετεωρολόγου και βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου, κάνει — μεταξύ άλλων — λόγο για χιονόπτωση στα 500 μέτρα υψόμετρο στην Κεντρική Μακεδονία από αργά το βράδυ της Τετάρτης, την Πέμπτη στα 880 μέτρα στην Κεντρική Στερεά και την Παρασκευή στα 1.200 μέτρα στην Αττική, δηλαδή  στην κορυφογραμμή της Πάρνηθας.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου 

Πού θα χιονίσει την Τετάρτη

— Επειδή ο καιρός από την προσεχή Τετάρτη 25/1 και έπειτα θα γίνει πιο χειμωνιάτικος (κυρίως για τα Κεντρικά και ιδιαίτερα για τα Βόρεια τμήματα της χώρας), σας παρουσιάζω τις περιοχές χιονοπτώσεις αλλά και τα αντίστοιχα υψόμετρα πάνω από τα οποία θα εκδηλωθούν:
Κατά τα άλλα, αν εξαιρέσουμε αυτές τις περιοχές, μην αναμένετε κάτι ανησυχητικό στα υπόλοιπα τμήματα της Ελλάδας πέρα από βροχές, σποραδικές καταιγίδες αλλά και ισχυρούς ανέμους στα πελάγη που θα αγγίξουν τα 7-8 και τοπικά και τα 9 μποφόρ.

— Υψόμετρα χιονόπτωσης την Τετάρτη

— Δυτική Μακεδονία : 600 μέτρα (αργά το βράδυ)

— Κεντρική Μακεδονία : 500 μέτρα (αργά το βράδυ)
— Ήπειρος : 800 μέτρα (αργά το βράδυ)
— Θεσσαλία : 500 μέτρα στα Κεντρικά και 750 μέτρα στα υπόλοιπα τμήματα

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: