Καιρός: Το ατμοσφαιρικό βουνό φέρνει πιο κοντά τον χειμώνα – Ο καιρός μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου

Διακυμάνσεις θα παρουσιάσει η πορεία του καιρού για τις επόμενες εβδομάδες καθώς την σχετική καλοκαιρία που ακολουθεί το μικρό κύμα κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών αναμένεται να διαδεχθεί άστατος καιρός αλλά και «σκληρά κρύα».

Σάκης Αρναούτογλου και Κλέαρχος Μαρουσάκης συμφωνούν για αλλαγή του καιρού προς το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου με τον δεύτερο να υποστηρίζει ότι ψυχρές εισβολές αναμένονται τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου.

«Κλειδί» σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ για την πορεία του καιρού είναι το «ατμοσφαιρικό βουνό» που βρίσκεται στα πιο νότια τμήματα της Ευρώπης και θα παραμείνει εκεί τις επόμενες ημέρς μέχρι να κινηθεί, στη συνέχεια, προς τα ανατολικά.

«Με τον τρόπο αυτό θα ανοίξει τον δρόμο από κακοκαιρίες από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά και άρα μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε άρτατο καιρό όπου οι βροχές θα εναλάσσονται με ηλιοφάνειες και τις θερμοκρασίες να είναι πιο συμβατές με την εποχή» εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο άστατος καιρός αυτός «δεν θα φέρει κάτι ακραίο» αλλά μόνο βροχοπτώσεις που δεν θα προβληματίζουν. «Τα σκληρά κρύα θα πρέπει να τα περιμένοιυμε μέσα στον Φεβρουαρίο με το “βουνό” να κινείται πιο βόρεια προς την Αγγλία ώστε να οδηγήσει τις ψυχρές πολικής προέλευσης αέριες μάζες νοτιότερα προς την περιοχή μας» κατέληξε για την προοπτική του καιρού ο κ. Μαρουσάκης.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cppxdwr4fb5t)

Για επιστροφή του χειμώνα το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου έκανε λόγο από την πλευρά του ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου για την πρόγνωση του καιρού το επόμενο διάστημα.

Όπως εξήγησε για τον καιρό των επόμενων 24ωρων, την Παρασκευή οι ενδείξεις είναι ότι θα είναι άστατος στις Σποράδες και το κεντρονότιο Αιγαίο με συννεφιές και τοπικές μπόρες στις Κυκλάδες ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, «θέλει προσοχή από την βόρεια Κρήτη προς τα Δωδεκάνησα και το Καστελόριζο».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: