Ιταλία: Ο Ντράγκι υπέγραψε την απόφαση για την έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμού

Οι κάτοχοι πιστοποιητικού εμβολιασμού θα μπορούν να ταξιδεύουν, να εισέρχονται ελεύθερα σε δημόσιες εκδηλώσεις και να επισκέπτονται οίκους ευγηρίας — Στα 1.325 τα κρούσματα κορωνοϊού, με 37 θανάτους

Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορούν να λάβουν στην Ιταλία οι πολίτες που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα, όπως προβλέπεται σε απόφαση που υπέγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

Το πιστοποιητικό θα χορηγείται είτε κατόπιν αιτήματος σε ειδικό ιστότοπο είτε από τον θεράποντα ιατρό τους, ενώ θα μπορεί να ζητηθεί και από τα φαρμακεία, μέσω του εθνικού αριθμού ασφάλισης.

Σε μια πρώτη φάση, μέχρι τις 28 Ιουνίου, θα εκδοθούν πιστοποιητικά για όσους πολίτες εμβολιάσθηκαν μέχρι σήμερα. Θα επιτρέπουν την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών εντός της Ιταλίας αλλά και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια των αποφάσεων για την «πράσινη κάρτα». Οι κάτοικοι των πιστοποιητικών θα μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα σε δημόσιες εκδηλώσεις και να επισκέπτονται συγγενείς σε οίκους ευγηρίας.

Στο 0,7% ο δείκτης θετικότητας

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία εντοπίστηκαν 1.325 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 200.315 διαγνωστικά τεστ, το 0,7% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας, σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα βρίσκονται 27 λιγότεροι ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 176 λιγότεροι. Από την αρχή της πανδημίας, στη χώρα έχουν μολυνθεί 4.249.755 άνθρωποι και έχουν χάσει τη ζωή τους 127.190.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: