Ισπανία: Μόλις το 2% έχει αρνηθεί να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Εντυπωσιακή μείωση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες —  Ικανοποίηση εκφράζει το υπουργείο Υγείας 

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα δεδομένα για την εμπιστοσύνη των Ισπανών στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, καθώς μόλις το 2% έχουν αρνηθεί να το κάνουν. Σύμφωνα μάλιστα με το υπουργείο Υγείας, στο ποσοστό περιλαμβάνονται και άνθρωποι οι οποίοι απέφυγαν τον εμβολιασμό για ιατρικούς λόγους. Παράλληλα, οι μολύνσεις συνεχίζουν να μειώνονται εντυπωσιακά.

«Πρόκειται για πραγματικά θετικά δεδομένα», εξήγησε η Σίλβια Καλθόν, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Αυτό δείχνει ότι όλη η ισπανική κοινωνία δέχεται και εμπιστεύεται τον εμβολιασμό», πρόσθεσε.

Μέχρι χθες, συνολικά 45.611 άνθρωποι είχαν επιλέξει να μην κάνουν το εμβόλιο, ενώ 2,1 εκατομμύρια το έκαναν. Περίπου 1,2 εκατομμύρια έχουν ήδη λάβει και τις δύο δόσεις. Στους εμβολιασθέντες περιλαμβάνονται υγειονομικοί υπάλληλοι, ένοικοι και εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας και άτομα άνω των 80 ετών.

Σήμερα, η επίπτωση των 14 τελευταίων ημερών είχε πέσει στα 206 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, ενώ στα τέλη Ιανουαρίου ήταν στα 900/100.000. Λόγω αυτής της μεγάλης μείωσης, οι αρχές εξετάζουν την πιθανότητα να άρουν ορισμένους περιορισμούς τις επόμενες ημέρες, μολονότι η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει σχετικά υψηλή.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλα 9.568 κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 3,18 εκατομμύρια. Οι νεκροί από την Covid-19 ανέρχονται σε 68.468.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: