Ιράν: «Ασυγχώρητο έγκλημα» η δηλητηρίαση Ιρανών μαθητριών, λέει ο Αλί Χαμενεΐ

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν δήλωσε σήμερα πως η δηλητηρίαση Ιρανών μαθητριών τους τελευταίους μήνες είναι ένα «ασυγχώρητο» έγκλημα, καθώς οι ύποπτες δηλητηριάσεις επεκτείνονται σε όλη τη χώρα και εκατοντάδες κορίτσια νοσηλεύονται.

«Οι αρχές θα πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με το ζήτημα της δηλητηρίασης μαθητριών. Είναι ένα ασυγχώρητο έγκλημα … οι δράστες αυτού του εγκλήματος θα πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά», φέρεται να δήλωσε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Περισσότερες από 1.000 ιρανές μαθήτριες σε διάφορα σχολεία έχουν δεχθεί από τον Νοέμβριο επιθέσεις «ήπιας δηλητηρίασης», σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχους. Μερικοί πολιτικοί λένε πως οι μαθήτριες μπορεί να έγιναν στόχοι θρησκευτικών οργανώσεων που αντιτίθενται στην εκπαίδευση των κοριτσιών.

Οι επιθέσεις, που άρχισαν τον Νοέμβριο στην ιερή πόλη Κομ των σιιτών μουσουλμάνων στο κεντρικό Ιράν, έχουν επεκταθεί σε τουλάχιστον 25 από τις 31 επαρχίες του Ιράν, με αποτέλεσμα μερικοί γονείς να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο και να πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των αρχών.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: