ΗΠΑ: Στο 40% η δημοτικότητα του Μπάιντεν – Τι ανησυχεί περισσότερο τους Αμερικανούς

Κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο της θητείας του παραμένει η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με τους πολίτες να εκφράζουν δυσαρέσκεια σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού και του πληθωρισμού, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της τριήμερης έρευνας, το 40% των Αμερικανών επιδοκιμάζει το έργο του προέδρου Μπάιντεν, ποσοστό αυξημένο κατά μία μονάδα σε σύγκριση με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos τον προηγούμενο μήνα.

Η οικονομία εξακολουθεί να αποτελεί τον κύριο λόγο ανησυχίας των ερωτηθέντων, καθώς η αύξηση των επιτοκίων της Fed στην προσπάθεια της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, προκαλεί πονοκέφαλο στους δανειολήπτες.

Ανησυχία προκαλεί επίσης η άρση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία Codid-19 που εμπόδιζαν πολλούς αλλοδαπούς να περάσουν στις ΗΠΑ για να ζητήσουν άσυλο. Μεγάλες ουρές μεταναστών καταγράφονται στην Τιχουάνα του Μεξικού, ενόψει την άρσης των περιορισμών την Πέμπτη.

Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos έδειξε ότι το 54% των ερωτηθέντων – συμπεριλαμβανομένων 77% των Ρεπουμπλικάνων και 34% των Δημοκρατικών – τάσσεται κατά της αύξησης του αριθμού των παράτυπων μεταναστών που επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα κάθε χρόνο.

Μόλις το 26% δήλωσε ότι εγκρίνει τη διαχείριση του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Το 66% των ερωτηθέντων υποστηρίζει την αποστολή στρατιωτών στα σύνορα για να ενισχύσουν τις περιπολίες της συνοριοφυλακής.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πρόσφατα ότι 1.500 στρατιώτες θα αναπτυχθούν προσωρινά στα σύνορα ενόψει της άρσης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι είναι μαλθακή στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έχει αναγάγει την πάταξη της παράτυπης μετανάστευσης σε κεντρικό στοιχείο της προεκλογικής του εκστρατείας, υπενθυμίζοντας τα πεπραγμένα του επί των ημερών του στον Λευκό Οίκο.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του το 2024, δέχεται επίσης επικρίσεις από τους Ρεπουμπλικάνους για την αύξηση των κρατικών δαπανών. Ο Μπάιντεν θα έχει συνάντηση με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι για να συζητήσουν το αδιέξοδο σχετικά με το ανώτατο όριο δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Το 54% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση τάχθηκε κατά της αύξησης του ανωτάτου ορίου χρέους.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.022 ενηλίκων και το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±3%.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: