ΗΠΑ: «Καλή» η κατάσταση της υγείας του Μπάιντεν, σύμφωνα με τον γιατρό του

Ο ογδοντάρης Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δεν κρύβει τη φιλοδοξία του να επανεκλεγεί στο αξίωμα, χαίρει «καλής» υγείας, είναι «ακμαίος» και απολύτως «ικανός» να ασκήσει τα καθήκοντά του, σύμφωνα με τη γνωμάτευση που συνέταξε ο γιατρός του και δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη.

Ο γιατρός Κέβιν Ο’ Κόνορ, που παρακολουθεί τον κ. Μπάιντεν για πάνω από δέκα χρόνια, του έγραψε σειρά εξετάσεων, ιδίως «πολύ λεπτομερή νευρολογική εξέταση», σύμφωνα με τη γνωμάτευση που δημοσιοποιήθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Σημείωσε πως παρατήρησε μια μικρή δερματική κάκωση στο στήθος του προέδρου και ότι δείγμα στάλθηκε για βιοψία, ως είθισται. Τα ευρήματα αναμένονται ακόμη.

Κατά τα άλλα, ο πιο ηλικιωμένος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία δεν παρουσιάζει παρά ήπιες παθολογίες, χωρίς ιδιαίτερη σοβαρότητα, που αντιμετωπίζονται με τρία συνταγογραφούμενα φάρμακα, διευκρίνισε ο γιατρός.

Ο δημοκρατικός λαμβάνει έτσι θεραπεία για «μη βαλβιδική κολπική μαρμαρυγή», καρδιακή πάθηση που παραμένει «σταθερή» μετά τη θεραπεία· έχει υψηλό επίπεδο λιπιδίων στο αίμα, που επίσης διορθώνεται με θεραπεία· και αλλεργίες.

Ο Δρ. Ο’ Κόνορ διαβεβαιώνει εξάλλου πως δύο προβλήματα που είχε παρατηρήσει στην προηγούμενη εξέτασή του, τον Νοέμβριο του 2021 —το αργό βάδισμά του και ο συχνός βήχας του, που αποδίδει στην παλινδρόμηση γαστροοισοφαγικών υγρών— παραμένουν επίσης «σταθερά».

«Πρόθεση»

Πέραν αυτών, δεν διαπιστώθηκε κάποια αλλαγή: ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ύψος 1,83 μ., σωματικό βάρος 81 κιλά, φοράει φακούς επαφής, δεν καπνίζει, δεν πίνει, αθλείται πέντε φορές την εβδομάδα.

Αρκετοί περίμεναν αυτή τη γνωμάτευση με ανυπομονησία.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: