ΗΠΑ: Εξασθενημένος αλλά ακόμη επικίνδυνος ο τυφώνας Χίλαρι – Φέρνει βροχές στην Καλιφόρνια

Ο τυφώνας Χίλαρι έχει εξασθενήσει αλλά και κατευθύνεται προς τις ακτές του Μεξικού και της Καλιφόρνιας και θα μπορούσε να προκαλέσει «απειλητικές για τη ζωή πλημμύρες», προειδοποιούν Αμερικανοί μετεωρολόγοι.

Την Κυριακή ο τυφώνας είχε ανέμους 140 χλμ/ώρα και είχε υποβαθμιστεί σε καταιγίδα κατηγορίας 1 στην πενταβάθμια κλίμακα.

Ο Χίλαρι αναμένεται να εξασθενήσει σε τροπική καταιγίδα πριν φτάσει στη νότια Καλιφόρνια. Θα είναι όμως η πρώτη τροπική καταιγίδα που θα πλήξει την αμερικανική πολιτεία εδώ και περισσότερα από 80 χρόνια.

Τα ξημερώματα της Κυριακής ήταν περίπου 150 χλμ νότια του δυτικότερου σημείου της Μπάχα Καλιφόρνια στο Μεξικό. Αναμένεται να φτάσει κοντά στο έδαφος των ΗΠΑ το απόγευμα της Κυριακής (τοπική ώρα, ξημερώματα Δευτέρας στην Ελλάδα).

Εν τω μεταξύ, σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν τμήματα της χερσονήσου Μπάχα Καλιφόρνια του Μεξικού και των νοτιοδυτικών ΗΠΑ αργά το Σάββατο και τα ξημερώματα της Κυριακής.

Στο Μεξικό, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του ενώ διέσχιζε ένα ρέμα. Ο άνδρας ήταν σε αυτοκίνητο μαζί με τα τρία παιδιά του και μια γυναίκα που επέζησαν.

Οι βροχοπτώσεις θα μπορούσαν να φτάσουν τα 25 εκατοστά σε ορισμένες περιοχές της νότιας Καλιφόρνιας και της νότιας Νεβάδας.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: