Η Βρετανία «ντύνεται» με βελονάκι και θυμάται τα θύματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

Χιλιάδες πλεκτά «ντύνουν» πινακίδες, πυροσβεστικούς κρουνούς, ταχυδρομικές φωλιές και δημιουργούν «πλεκτά μνημεία» σε όλη τη χώρα ενόψει της «Μέρας Μνήμης» στις 11 Νοεμβρίου 

Χιλιάδες γυναίκες σε όλη τη Βρετανία ντύνουν με έργα από βελονάκι πινακίδες, κρουνούς και ταχυδρομικές φωλιές εις μνήμη των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ενόψει της Μέρας Μνήμης που θα γιορταστεί στις 11 Νοεμβρίου.

Με έμβλημα τις κόκκινες παπαρούνες, που είχαν βαφτεί με το αίμα των στρατιωτών στα πεδία μαχών και στα χαρακώματα της Υπρ και του Βερντέν, οι Βρετανίδες φτιάχνουν μικρά πλεκτά αριστουργήματα σε όλες τις πόλεις.

Το πρώτο πλεκτό μνημείο που δημιουργήθηκε ήταν ένας στρατιώτης σε φυσικό μέγεθος -γνωστός πια ως «Γουίλιαμ»  στο Βάντατζ του Οξφορντσάιρ. Από εκείνη την μέρα, όλη η Βρετανία γέμισε πλεκτά μνημεία. Ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα και ο Κάπτεν Μουρ, ο υπέργηρος λοχίας του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που πέρυσι κατάφερε να συγκεντρώσει 33 εκατομμύρια λίρες για το Εθνική Σύστημα Υγείας της Βρετανίας και χρίστηκε ιππότης, λίγο πριν φύγει από τη ζωή.
.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: