Η Volkswagen ενσωματώνει το ChatGPT στα μοντέλα της

Στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών (CES) που έγινε στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου, η Volkswagen τα πρώτα αυτοκίνητα που διαθέτουν ενσωματωμένο στο φωνητικό βοηθό IDA, το chatbot ChatGPT που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Στο μέλλον, σε όλα τα μοντέλα της Volkswagen που είναι εξοπλισμένα με τον φωνητικό βοηθό IDA θα προσφέρεται στους επιβαίνοντες απρόσκοπτη πρόσβαση στη συνεχώς αυξανόμενη βάση δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης και θα τους απαγγέλλεται το σχετικό περιεχόμενο κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Το Cerence Chat Pro που προέρχεται από τον τεχνολογικό συνεργάτη Cerence Inc. αποτελεί τη βάση της νέας λειτουργίας, η οποία προσφέρει μια μοναδικά έξυπνη, ενσωμάτωση του ChatGPT. Η Volkswagen θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής ευρείας παραγωγής που θα προσφέρει — από το δεύτερο τρίμηνο του 2024 — το Chat GPT ως στάνταρ χαρακτηριστικό σε πολλά μοντέλα παραγωγής.

Το νέο chatbot θα προσφέρεται σε συνδυασμό με την πιο πρόσφατη γενιά infotainment στα ακόλουθα μοντέλα: ID.7, ID.4, ID.5, ID.3, στα ολοκαίνουργια Tiguan και Passat, καθώς και στο νέο Golf. Με την ενεργοποίηση του Cerence Chat Pro, η ενσωμάτωση του ChatGPT στο υπόβαθρο του φωνητικού βοηθού της Volkswagen, θα προσφέρει πλήθος νέων δυνατοτήτων που θα υπερβαίνουν κατά πολύ τον προηγούμενο φωνητικό έλεγχο.

Για παράδειγμα, ο φωνητικός βοηθός IDA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του infotainment, της πλοήγησης και του κλιματισμού ή για να απαντήσει σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων. Στο μέλλον, η τεχνητή νοημοσύνη θα παρέχει πρόσθετες πληροφορίες στις απαντήσεις / ερωτήσεις που υπερβαίνουν αυτό το πλαίσιο των συνεχώς διευρυμένων δυνατοτήτων της. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο σε πολλά επίπεδα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με αυτοκίνητο: Εμπλουτίζοντας τις συζητήσεις, διευκρινίζοντας ερωτήσεις, αλληλοεπιδρώντας σε διαισθητική γλώσσα, λαμβάνοντας πληροφορίες για το αυτοκίνητο και πολλά άλλα – με ασφάλεια και ανέπαφα.

Τίποτα δεν αλλάζει για όποιον βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσει ένα νέο λογαριασμό, να εγκαταστήσει μια νέα εφαρμογή ή να ενεργοποιήσει το ChatGPT: Ο φωνητικός βοηθός ενεργοποιείται λέγοντας «Hello IDA» ή πατώντας το διακόπτη στο τιμόνι. Ο IDA δίνει αυτόματα προτεραιότητα στο αν πρέπει να εκτελεστεί μια λειτουργία του αυτοκινήτου, να αναζητηθεί ένας προορισμός ή να ρυθμιστεί η θερμοκρασία. Εάν το αίτημα δεν μπορεί να απαντηθεί από το σύστημα Volkswagen, προωθείται ανώνυμα στην τεχνητή νοημοσύνη και απαντά η οικεία φωνή της Volkswagen.

Το ChatGPT δεν αποκτά πρόσβαση σε δεδομένα του αυτοκινήτου καθώς οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις διαγράφονται αμέσως, ώστε να διασφαλίζεται το υψηλότερο δυνατό επίπεδο προστασίας των δεδομένων. Αυτό διευκολύνεται από το Cerence Chat Pro, το οποίο αξιοποιεί ένα πλήθος πηγών, συμπεριλαμβανομένου του ChatGPT, για να μπορέσει η IDA να παρέχει ακριβείς και σχετικές απαντήσεις σε σχεδόν κάθε ερώτημα που μπορεί να φανταστεί κανείς. Η λειτουργία δίνει επίσης προτεραιότητα στην ασφάλεια και την απρόσκοπτη ενσωμάτωση με τις μυριάδες δυνατότητες του IDA, παρέχοντας ευκολία χρήσης για τους οδηγούς.

«Η Volkswagen εκδημοκρατίζει για μία ακόμη φορά την τεχνολογία και την καθιστά προσιτή στους πολλούς. Αυτό είναι απλά βαθιά ριζωμένο στο DNA μας. Ως αποτέλεσμα, είμαστε τώρα ο πρώτος κατασκευαστής ευρείας παραγωγής που καθιστά αυτή την καινοτόμο τεχνολογία ως στάνταρ χαρακτηριστικό στα μοντέλα από τη μικρομεσαία κατηγορία και πάνω. Χάρη στην απρόσκοπτη ενσωμάτωση του ChatGPT και τη στενή συνεργασία με τον συνεργάτη μας, την Cerence, προσφέρουμε στους οδηγούς μας προστιθέμενη αξία και άμεση πρόσβαση στο εργαλείο έρευνας που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό υπογραμμίζει επίσης την καινοτόμο δύναμη των νέων προϊόντων μας», σχολίασε ο Kai Grünitz, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της μάρκας Volkswagen για την τεχνική ανάπτυξη.

Η Volkswagen ενσωματώνει το ChatGPT στα μοντέλα της gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: