Η θάλασσα «ρούφηξε» δεκάδες ιδιοκτησίες στην Ηλεία

Η θάλασσα «ρούφηξε» δεκάδες ιδιοκτησίες στην Ηλεία

Δεκάδες ιδιοκτησίες παρέσυραν τα μανιασμένα κύματα, ύψους έως και 3 μέτρα, στην Νότια παραθαλάσσια περιοχή της Ηλείας, Επιτάλιο, Ανεμοχώρι, Ζαχάρω, Κακόβατο. Η από την Πέμπτη το βράδυ μέχρι , σε πολλά σημεία «έχει βγει» έως και δέκα μέτρα στην ξηρά.

Έχουν καταστραφεί κατοικίες, επιχειρήσεις, κινδυνεύουν ακόμα και εκκλησίες.

Οι ζημιές που έχουν υποστεί οι ιδιοκτησίες είναι ολοκληρωτικές. Τα σπίτια όχι μόνο δεν μπορούν να κατοικηθούν αλλά πολλά από αυτά έχουν καταρρεύσει και τα τους έχουν παρασυρθεί από την θάλασσα. Σημειωτέον ότι κάποια σπίτια ανήκαν σε φτωχές οικογένειες που τα χρησιμοποιούσαν ακόμα και για μόνιμη τους

Σε κάποιες επιχειρήσεις, όπως αυτή στην Κακόβατου του Δήμου Ζαχάρως, που λειτουργούσε σαν ψαροταβέρνα για δεκαετίες, η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. Οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να μεταφέρουν όλο τον εξοπλισμό (τραπέζια, καρέκλες, κουζίνες κλπ) σε άλλο χώρο.
Στον Κακόβατο η θάλασσα έχει καταστρέψει και μέρος του κεντρικού δρόμου που οδηγεί από το χωρίο στην παραλία.

Στην παραλία Ζαχάρως η θάλασσα ολοκλήρωσε την καταστροφή του Τουριστικού περιπτέρου που διαχειριζόταν παλιά η ομάδα της πόλης.
Στο Επιτάλιο κινδυνεύει από τα νερά της θάλασσας και η εκκλησία του Σωτήρος.
Πολλοί κάτοικοι της περιοχής πήγαν να δουν από κοντά την καταστροφή.

Κάποιοι πιο μεγάλης ηλικίας προέβλεπαν ότι κάποια στιγμή η θάλασσα θα «πάει να βρει την λίμνη της», εννοώντας την λίμνη της
Αγουλινίτσας που έχει αποξηρανθεί.

Πηγή: iliaoikonomia

Η θάλασσα «ρούφηξε» δεκάδες ιδιοκτησίες στην Ηλεία

xespao

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: