Η πολυβραβευμένη ελληνική παραλία με τα καταπράσινα νερά που την αποκαλούν.. «μικρό κομμάτι του ουρανού»!

Θεωρείται η πιο διάσημη της Κεφαλονιάς και ένα από τα κύρια αξιοθέατά της. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αρκετοί επισκέπτονται το νησί για να δουν και να απολαύσουν τα καθαρά, κρυστάλλινα νερά της.

Βρίσκεται στο Δήμο Πυλαρέων, 30 χιλιόμετρα βόρεια από το Αργοστόλι και έχει ψηφιστεί περισσότερες από 11 φορές ως η καλύτερη ελληνική παραλία, έχει επανειλημμένα χαρακτηριστεί ως η ωραιότερη παραλία της Μεσογείου και έχει περιληφθεί στον κατάλογο των ωραιότερων παραλιών του πλανήτη.

Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο κατακτά την γαλάζια σημαία.

Η παραλία Μύρτου ή Μύρτος είναι μια πανέμορφη παραλία με έντονη ποικιλία εδάφους που περιβάλλεται από κάθετους απότομους βράχους.

Στη μια άκρη της υπάρχει μια μικρή σπηλιά.

Ο Μύρτος έχει ψιλά λευκά βοτσαλάκια που σ’ αυτά οφείλεται και το τυρκουάζ χρώμα της θάλασσας.

Η θέα από ψηλά είναι μαγευτική, γνωστή για την αντίθεση που κάνει το άσπρο βότσαλο της παραλίας με τις αποχρώσεις που παίρνουν τα νερά της θάλασσας λόγω των ρευμάτων και το σκούρο πράσινο της περιοχής.

Ίσως αυτό είναι η αιτία που η συγκεκριμένη παραλία περιγράφεται από πολλούς «σαν ένα μικρό κομμάτι του ουρανού».

Οι διαστάσεις της είναι τεράστιες και χρειάζονται περισσότερο από 15 λεπτά για να περπατήσει κάποιος από την μια άκρη του στην άλλη!

Το ηλιοβασίλεμα στον Μύρτο σου μένει αξέχαστο. Καθώς η παραλία «βλέπει» δυτικά, ο ήλιος βυθίζεται χρυσοκόκκινος στην γαλάζια …

Δείτε τον Μύρτο από ψηλά:

Viral news

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: