Η Ουκρανία κατέρριψε πέντε πυραύλους και 48 drones που εξαπέλυσε η Ρωσία τη νύχτα

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία κατέρριψε και τους πέντε πυραύλους και 48 από τα 53 μη επανδρωμένα αεροσκάφηπου εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις σε οκτώ περιφέρειες της Ουκρανίας στη διάρκεια επίθεσης τους τη νύχτα.

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην περιφέρεια του Κιέβου με drones και πυραύλους Kh-101/Kh-555, προκαλώντας πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δραστηριοποιήθηκαν για να σβήσουν την πυρκαγιά σήμερα το πρωί και δεν έχουν αναφερθεί απώλειες.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης του Χαρκόβου Όλεχ Σινεχούμποφ δήλωσε ότι από την ρωσική επίθεση με drones στη διάρκεια της νύχτας έσπασαν τζάμια σε τουλάχιστον τρία κτήρια κατοικιών, υπέστησαν ζημιές ένα κατάστημα και ένα ταχυδρομείο, μεταξύ άλλων τοπικών υποδομών.

Στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ καταρρίφθηκαν τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της. Την ίδια ώρα ο περιφερειάρχης της Κίροβοχραντ δήλωσε ότι από την ρωσική επίθεση τη νύχτα δεν προκλήθηκαν ζημιές στην περιφέρειά του, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκεί. Ο περιφερειάρχης του Χμελνίτσκι επίσης ανέφερε ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στην περιφέρειά του, διευκρινίζοντας ότι η πολεμική αεροπορία κατέρριψε 11 στόχους εκεί.

Ταυτόχρονα, ακόμη ότι επτά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν στην νότια περιφέρεια της Οδησσού και άλλα τρία στην περιφέρεια της Χερσώνας και ακόμη 2 στην περιφέρεια του Μικολάιφ.

Από την επίθεση δεν προκλήθηκαν ζημιές σε καμία ενεργειακή υποδομή, δήλωσε στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ο υφυπουργός Ενέργειας Μίκολα Κολίσνικ.

Η Ρωσία στοχοθετεί όλο και περισσότερο ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία αυτήν την άνοιξη, σε συνδυασμένες επιθέσεις που έχουν προκαλέσει ζημιές στις δυνατότητες παραγωγής ενέργειας της χώρας, προκαλώντας διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα.

Comments

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: