Η Ουκρανία έδωσε βίντεο που δείχνει Ρώσους στρατιώτες να χτυπούν τραυματισμένο αξιωματικό τους

Η Ουκρανία έδωσε στη δημοσιότητα ένα σκληρό βίντεο που φαίνεται να δείχνει Ρώσους μαχητές να σέρνουν τον βαριά τραυματισμένο διοικητή τους μακριά από το πεδίο της μάχης και στη συνέχεια να τον χτυπούν με βίαια με κάτι που μοιάζει με φτυάρι.

Ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέγραψε το απίστευτο περιστατικό κοντά στην ανατολική πόλη Μπαχμούτ, όπου μαίνονται έντονες μάχες εδώ και μήνες. Τέσσερις στρατιώτες που ανήκουν στην ομάδα με Ρώσους μισθοφόρους Wagner μεταφέρουν τον συνάδελφό τους σε ένα μέρος με κατεστραμμένα σπίτια. Του κρατούν τα χέρια και τα πόδια και στη συνέχεια τον πετούν δίπλα σε έναν αχυρώνα.

Ένα δεύτερο βίντεο φαίνεται να δείχνει τρεις άνδρες να τον χτυπούν επανειλημμένα με φτυάρια. Η τύχη του τραυματισμένου διοικητή παραμένει ασαφής. Το εν λόγω επεισόδιο ταιριάζει με τις συνεχείς αναφορές που κάνουν λόγο για χαμηλό ηθικό μεταξύ των ρωσικών μισθοφορικών μονάδων.

Μια μονάδα μη επανδρωμένου αεροσκάφους από την ειδική διμοιρία Seneka τράβηξε το βίντεο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Το αποτρόπαιο υλικό δόθηκε στη δημοσιότητα σε ουκρανικά κανάλια κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα.

Μιλώντας στο νυχτερινό του διάγγελμα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι οι ουκρανικές μονάδες αποκρούουν τις επανειλημμένες ρωσικές προσπάθειες να περικυκλώσουν το Μπαχμούτ και να διαλύσουν την άμυνά του.


«Τους αντιμετωπίζουμε. Είμαι ευγνώμων σε κάθε πολεμιστή που μάχεται και αντιστέκεται», δήλωσε. Ο Ζελένσκι είπε ότι συζήτησε το «βασικό ζήτημα» της προμήθειας πυρομαχικών σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με το επιτελείο του στρατού του.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: