Η Μέρκελ προειδοποιεί κατά της ανευθυνότητας για την πανδημία – «Εμβολιαστείτε όσοι είστε άνω των 60»

Ανησυχεί για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και των νοσηλειών στη Γερμανία

Η απερχόμενη γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλώσε “πολύ ανήσυχη” για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και των νοσηλειών στη χώρα της και προειδοποίησε κατά της ανευθυνότητας σε σχέση με την πανδημία.

“Θα πρέπει να είναι μια κοινή ανησυχία όλων μας”, δήλωσε η Μέρκελ στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Η Γερμανία δεν έχει καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για καμία ομάδα πολιτών, μια θέση την οποία η καγκελάριος εξακολουθεί να στηρίζει.

“Το γεγονός όμως ότι, για παράδειγμα 2 ή 3 εκατομμύρια Γερμανοί άνω των 60 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι με θλίβει έντονα γιατί αυτό θα μπορούσε να κάνει διαφορά για τους ίδιους αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας”, δήλωσε.

Ερωτηθείσα να σχολιάσει τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί στη διάρκεια της πανδημίας η Μέρκελ απάντησε ότι θεωρεί ευθύνη της πολιτείας να προστατεύει την υγεία όσων περισσότερων ανθρώπων γίνεται και να αποτρέπει τον κορεσμό των νοσοκομείων.

“Φυσικά, υπάρχει μεγάλο περιθώριο επιχειρηματολογίας για το ένα ή το άλλο μέτρο”, πρόσθεσε.

Αναφορικά με την κριτική ότι μην έχοντας η ίδια παιδιά δεν μπορεί να κατανοήσει τις συνέπειες της πανδημίας στα παιδιά, η Μέρκελ απάντησε: “Ήταν ιδιαιτέρως σκληρό για τα παιδιά και τα νεαρά άτομα, είχα συναίθηση αυτού σε όλη την διάρκεια. Απαιτήσαμε πολλά από αυτά”..

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: