Η Μαρία Πολύζου αφηγείται τον Μαραθώνιο της ζωής της

Το όνομα της Μαρίας Πολύζου έχει αναμφίβολα συνδεθεί με το αγώνισμα του Μαραθωνίου. Και όχι άδικα. Κατέχει το ρεκόρ Ελλάδος στον Μαραθώνιο δρόμο από το 1997 μέχρι και σήμερα, ενώ ήταν η πρώτη Ελληνίδα που έτρεξε την απόσταση των 42.195 μέτρων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Ατλάντα το 1996.

Πέρα από την αξιοθαύμαστη αντοχή της σε μεγάλες διαδρομές, όμως, η Μαρία Πολύζου έχει αποδείξει ότι αντέχει εξίσου καλά και απέναντι στις δυσκολίες της ζωής. Το 2019 διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, ωστόσο χωρίς να χάσει στιγμή το χαμόγελο και την αισιοδοξία της, κατάφερε να βγει νικήτρια στη δυσκολότερη διαδρομή της ζωής της.

Σήμερα, μας προσκαλεί όλους να γεμίσουμε το Καλλιμάρμαρο στις 11 και 12 Νοεμβρίου, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χώρας μας, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που γιορτάζει εφέτος 40 χρόνια.

Η διοργάνωση της μεγαλύτερης αθλητικής γιορτής γίνεται, όπως κάθε χρόνο, από τον ΣΕΓΑΣ, με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ, που στηρίζει τη διοργάνωση για 13 συνεχόμενα χρόνια.

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη της κορυφαίας Ελληνίδας Μαραθωνοδρόμου:

ΕΛΛΑΔΑΟΠΑΠ

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: