Η Γκισλέιν Μάξγουελ ζητάει επανάληψη της δίκης της μετά την αποκάλυψη του "μυστικού" ενός ενόρκου!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο «ένορκος νούμερο 50»  αποκάλυψε ότι είχε κακοποιηθεί σeξουαλικά ως παιδί και ότι είχε μοιραστεί αυτές τις τραυματικές εμπειρίες με άλλους ενόρκους στη δίκη

Οι δικηγόροι της Γκισλέιν Μάξγουελ, της Βρετανίδας πρώην κοσμικής που βρέθηκε ένοχη για sex trafficking στην πολύκροτη υπόθεση που απασχόλησε πρόσφατα τα διεθνή ΜΜΕ, ζήτησαν να ανατραπεί η καταδικαστική απόφαση και να επαναληφθεί η δίκη, εξαιτίας της πιθανότητας να μην είχε γνωστοποιηθεί έγκαιρια μια πληροφορία ζωτικής σημασίας για το παρελθόν ενός ενόρκου.

Σε δικαστικό έγγραφο που κατατέθηκε την Παρασκευή, οι δικηγόροι της Μάξγουελ ανέφεραν ότι υπέβαλαν σχετικό αίτημα συμπεριλαμβάνοντας το όνομα του «Ενόρκου Νο 50», δηλαδή του Σκότι Ντέιβις, που μίλησε πρόσφατα στην Daily Mail για τις τραυματικές εμπειρίες που σημάδεψαν την παιδική του ηλικία. Ο Ντέιβιντ αποκάλυψε στο βρετανικό site όχι μόνο ότι είχε κακοποιηθεί σeξουαλικά και ο ίδιος ως παιδί, αλλά και ότι μοιράστηκε αυτήν του την εμπειρία με τα άλλα μέλη του σώματος των ενόρκων κατά τις συνεδριάσεις τους. Σύμφωνα με το site, η πρώην ερωμένη του Τζέφρι Έπσταϊν, η οποία καταδικάστηκε επειδή του προωθούσε νεαρά κορίτσια για να ικανοποιεί τις άρρωστες ορέξεις του, σκοπεύει να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός, με τη δικαιλογία ότι αυτές οι εκμυστηρεύσεις μπορεί να επηρεασαν την τελική ετυμηγορία των ενόρκων

Ο «Ένορκος Νο 50» είπε αρχικά στο βρετανικό site ότι δεν αποκάλυψε αυτήν την πληροφορία για το παρελθόν του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής ενόρκων, επειδή δεν υπήρχε σχετική ερώτηση στη φόρμα που συμπλήρωσε. Στη συνέχεια, όταν του επισημάνθηκε ότι η ερώτηση 48 από τις 50 συνολικά του ερωτηματολογίου αφορούσε ακριβώς αυτό το θέμα, ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν αλλά ότι είχε «απαντήσει με ειλικρίνεια σε όλες τις ερωτήσεις».

Η 60χρονη Μάξγουελ βρέθηκε ένοχη τον προηγούμενο μήνα για πέντε κατηγορίες που σχετίζονται με το sex trafficking και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 65 ετών.

Οι δικηγόροι της Μάξγουελ δήλωσαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι υπάρχουν αδιάσειστοι λόγοι για να επαναληφθεί η δίκη υπό το φως των παραδοχών του Ντέιβιντ.

Οι εισαγγελείς, που ζήτησαν από την δικαστή Άλισον Νέιθαν να διεξάγει έρευνα σχετικά με τις δηλώσεις του ενόρκου, θα πρέπει να απαντήσουν στο αίτημα της νομικής ομάδας της Μάξγουελ μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου.

Ειδικοί σε θέματα νομοθεσίας εξηγούν ότι, ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι ο ένορκος δεν αποκάλυψε την επίμαχη πληροφορία στο ερωτηματολόγιο, δεν είναι σε καμία περίπτωση εγγυημένη η επανάληψη της δίκης. Κι αυτό γιατί οι περιπτώσεις ανειλικρινών ενόρκων που οδηγούν συνήθως σε ανατροπές καταδικαστικών αποφάσεων και επανεκδικάσεις αφορούν συνήθως άτομα που είπαν επίτηδες ψέματα για να επιλεγούν.

Η ανακοίνωση της ποινής της Μάξγουελ θα ανακοινωθεί στις 28 Ιουνίου, εάν στο μεταξύ δεν συμβεί κάτι που θα προκαλέσει αναβολή…

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: