Honda CR-V: Παρουσιάσθηκε στην Ελλάδα το κορυφαίο SUV 6ης γενιάς της Honda-Όλες οι τιμές

Στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου, στο The Ellinikon Experience Centre έγινε η παρουσίαση της έκτης γενιάς του Honda CR-V, που διαθέτει κορυφαία επίπεδα πρακτικότητας, ασφάλειας, συνδεσιμότητας και άνεσης.

Το γνωστό σύστημα e:HEV έχει αναθεωρηθεί και αναβαθμιστεί για το νέο CR-V διαθέτοντας πλέον μία μικρότερη σε διαστάσεις μπαταρία μεγαλύτερης ενεργειακής πυκνότητας και έναν πιο αποδοτικό κινητήρα, ενώ το νέο e:PHEV, με τη μεγαλύτερη μπαταρία του, προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 82 χλμ.

Για να πάρουμε μια γεύση από αυτά που πλέον προσφέρει το νέο CR-V, το οδηγήσαμε για περίπου 50 χιλιόμετρα με αρκετό ψιλόβροχο και σε πολλά σημεία της διαδρομής με το δρόμο να είναι ιδιαίτερα γλιστερός. Τα κρατήματά του είναι εντυπωσιακά. Αυτό τα λέει όλα.

Οι μηχανικοί έχουν βελτιώσει κάθε πτυχή του νέου μοντέλου εστιάζοντας στον προηγμένο χαρακτήρα και τις σπορ αξίες της μάρκας Honda, με στόχο να δημιουργήσουν παράλληλα το απόλυτο all-round SUV. Βελτίωσαν τις αεροδυναμικές ιδιότητες του οχήματος μέσω της τολμηρής σχεδίασης του αμαξώματος. Κάτω από τη μάσκα, το χαμηλό, φαρδύ σπόιλερ είναι σπορ και λειτουργικό στη σχεδίασή του, ενώ οι εκδόσεις e:HEV ενσωματώνουν μια γρίλια με κλείστρο που ανοίγει και κλείνει αυτόματα για να μειώσει την αεροδυναμική αντίσταση και να βελτιώσει την αποδοτικότητα καυσίμου.

Τα εξελιγμένα βοηθήματα οδήγησης, τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και οι συνδεδεμένες τεχνολογίες, καθώς και η χρήση υλικών υψηλής ποιότητας σε όλη την καμπίνα, συμβάλλουν στη συνολική αναβάθμιση του οχήματος.

Η έκτη γενιά Honda CR-V  διαθέτει υβριδικό και plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, που είναι ο τέλειος συνδυασμός δυναμικών επιδόσεων και αποδοτικότητας καυσίμου. Τα νέα βοηθήματα οδήγησης και οι λειτουργίες του Honda SENSING εξασφαλίζουν κορυφαία ενεργητική και παθητική ασφάλεια. Κάθε πτυχή του νέου CR-V έχει βελτιωθεί, προσφέροντας το τέλειο μείγμα δυναμικού χαρακτήρα, άνεσης και πολυτέλειας.

Το CR-V είναι το πρώτο μοντέλο της Honda στην Ευρώπη που προσφέρει το Honda SENSING 360, το πιο πρόσφατα εξελιγμένο ‘πανκατευθυντικό’ — όπως αποκαλείται — σύστημα ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού. Το σύστημα αυτό εξαλείφει τα τυφλά σημεία γύρω από το όχημα και συμβάλλει στην αποφυγή των συγκρούσεων.

Ο οδηγός αισθάνεται τη σιγουριά της ασφάλειας. Για να διαπιστώσουμε καλύτερα αυτά που προσφέρει το 6ης γενιάς CR-V επιχειρήσαμε εσκεμμένα να κάνουμε σε μια γρήγορη στροφή το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι οδηγοί. Όταν τρομάζουν πατάνε το φρένο με αποτέλεσμα αντί να μείνουν στο δρόμο να έχουν μια καλή έξοδο. Το Honda που οδηγήσαμε έμεινε στις γραμμές του. Λειτούργησαν όλα τα νέα συστήματα που είναι εφοδιασμένο το νέο αυτοκίνητο.

Στο μικρό ταξίδι που κάναμε διαπιστώσαμε ότι είναι άνετο στην οδήγηση, με ένα ευρύχωρο εσωτερικό, που μπορούν να φιλοξενηθούν πέντε ενήλικες.

Έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο και αυξημένο πλάτος, γι αυτό είναι και πιο ευρύχωρο. Αυτά τα δυο χαρακτηριστικά παρέχουν στους πίσω επιβάτες έναν από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία χώρους για τα πόδια, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνεται και η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών αλλά και η σταθερότητα του οχήματος σε υψηλότερες ταχύτητες.

Το νέο SUV διατίθεται σε δικίνητες ή τετρακίνητες υβριδικές εκδόσεις και σε PHEV (-plug-in) με την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς

Η Honda εισάγει το πρώτο της plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης για την ευρωπαϊκή αγορά — το e:PHEV — στο ολοκαίνουργιο CR-V, που προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 82 χλμ. Παράλληλα με το αναβαθμισμένο υβριδικό μοντέλο e:HEV, η οδήγηση γίνεται πιο συναρπαστική με σημαντικά βελτιωμένη περιβαλλοντική απόδοση, άμεση απόκριση ισχύος και μειωμένο θόρυβο στην καμπίνα.

Και οι δύο εκδόσεις βασίζονται στον ίδιο, τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού χωρητικότητας 2,0 λίτρων που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson, ο οποίος έχει αναβαθμιστεί για τη χρήση του στο κορυφαίο SUV.

Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν ένα υψηλής πίεσης σύστημα άμεσου ψεκασμού καυσίμου πολλαπλών σταδίων, ενώ ένας αποδοτικός καταλύτης που ενεργοποιείται από χαμηλή θερμοκρασία προάγει την περιβαλλοντική απόδοση. Η επιφάνεια των αυλών εξαγωγής έχει διευρυνθεί για την περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης ισχύος. Πλέον αυτού, ένα κάλυμμα κινητήρα κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ουρεθάνη, η απομόνωση θορύβων και κραδασμών καθώς και η αυξημένη ακαμψία του στροφαλοφόρου άξονα, συνεισφέρουν στη δημιουργία μιας ποιοτικής εμπειρίας για τους επιβάτες.

Το δημοφιλές D-SUV θα διατίθεται με την επιλογή είτε ενός αυτοφορτιζόμενου υβριδικού συστήματος κίνησης (e:HEV) είτε, για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό μοντέλο της Honda, ενός plug-in υβριδικού συστήματος (e:PHEV), προσφέροντας δυναμικές επιδόσεις και αποδοτικότητα σε όλη τη γκάμα. Αυτή η διευρυμένη γκάμα συστημάτων κίνησης αντιπροσωπεύει την πολυεπίπεδη προσέγγιση που ακολουθεί η Honda στην ηλεκτροκίνηση παρέχοντας στους πελάτες μία ποικιλία λύσεων.

Η αύξηση της ισχύος σε σύγκριση με το προηγούμενο CR-V σημαίνει μια καλύτερη αίσθηση επιτάχυνσης και βελτιωμένη απόκριση, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε μόλις εννέα δευτερόλεπτα για τα μοντέλα 2WD και 9,4 δευτερόλεπτα για τις εκδόσεις AWD. Η τελική ταχύτητα είναι 194 km/h για τις εκδόσεις 2WD και 187 km/h για τα μοντέλα AWD.

Παρά την αυξημένη ισχύ, το σύστημα e:HEV προσφέρει επίσης αυξημένα επίπεδα αποδοτικότητας και μείωση των εκπομπών ρύπων. Οι συνδυασμένες εκπομπές CO2 είναι 134g/km και η κατανάλωση μόλις 5,9l/100km για τα μοντέλα 2WD – οι αντίστοιχες τιμές για τις εκδόσεις AWD είναι 151g/km και 6,7l/100km.

Στο δρόμο

Το CR-V έχει σχεδιαστεί ιδανικά για να ανταπεξέρχεται σε προκλήσεις όπως οι κακοτεχνίες του οδοστρώματος, οι λακκούβες και τα ανώμαλα εδάφη, χάρη στην πιο επίπεδη απόσβεση της ανάρτησης που αποτρέπει τις περιττές κινήσεις του αμαξώματος όταν οι τροχοί περνούν πάνω από ανωμαλίες ή σαμαράκια. Στην έκδοση e:HEV υιοθετούνται αμορτισέρ διπλού εμβόλου τεχνολογίας ARD, που αυξάνουν ή μειώνουν τη δύναμη απόσβεσης με βάση τη συχνότητα κραδασμών όπως αυτές καθορίζονται από της οδηγικές συνθήκες.

Τεχνολογίες

Το νέο CR-V διαθέτει ένα εκτεταμένο πακέτο τεχνολογιών με ανανεωμένο σύστημα infotainment και επιλογές συνδεσιμότητας.

Κεντρικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει η ανανεωμένη διεπαφή ανθρώπου/μηχανής (HMI), που έχει σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιεί τις κινήσεις των ματιών προς τα πάνω και προς τα κάτω και να επιτρέπει μια πιο φυσική χρήση του συστήματος. Για πρώτη φορά στο CR-V, ένα σύστημα head-up display προβάλλει ενδείξεις απευθείας στο παρμπρίζ, επιτρέποντας στους οδηγούς να βλέπουν ένα ευρύτερο φάσμα πληροφοριών για την ταχύτητα, τα συστήματα υποβοήθησης και την πλοήγηση σε πιο καθαρή ανάλυση.

Το σύστημα πλοήγησης έχει αναβαθμιστεί με το Predictive Eco Assist, το οποίο συνεισφέρει στην οικολογική οδήγηση αναζητώντας κατηφορικά τμήματα του δρόμου που θα επιτρέψουν την ανάκτηση ενέργειας και θα βελτιώσουν την οικονομία σε πραγματικές συνθήκες. Το CR-V e:PHEV σχεδιάζει επίσης πώς θα χρησιμοποιηθεί η μπαταρία σε ολόκληρη τη διαδρομή για να διασφαλίσει την πιο αποδοτική χρήση του υβριδικού συστήματος.

Για τις εκδόσεις e:HEV Elegance, ένα ισχυρό ηχοσύστημα με οκτώ ηχεία περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ οι εκδόσεις e:HEV Advance και e:PHEV Advance Tech αποκτούν ένα ολοκληρωμένο σύστημα BOSE Premium Audio υψηλών επιδόσεων με 12 ηχεία σε όλη την καμπίνα.

Ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων TFT 10,2 ιντσών πίσω από το τιμόνι παρουσιάζει έγκαιρα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες μέσω μιας εξελιγμένης οθόνης, ενώ οι αυτοματοποιημένες λειτουργίες αποθαρρύνουν τον χειροκίνητο χειρισμό κατά την οδήγηση.

Τη νύχτα, οι θύρες φόρτισης και τα πλήκτρα φωτίζονται για ευκολία χρήσης, με τέσσερις φωτιζόμενες θύρες USB (1 θύρα Type A και 1 θύρα Type C μπροστά και 2 θύρες Type C πίσω) που υποστηρίζουν μεγαλύτερο εύρος συσκευών και αυξημένες ταχύτητες φόρτισης.

Μία ειδική επιφάνεια ασύρματης φόρτισης μπροστά λειτουργεί με ισχύ 15W — τρεις φορές πιο ισχυρή από το απερχόμενο CR-V. Για να εξασφαλιστεί πιο σταθερή φόρτιση, ένας ανεμιστήρας ψύξης έχει επίσης ενσωματωθεί σε αυτή την επιφάνεια, περιορίζοντας την παραγωγή θερμότητας.

Τέλος, έχει επίσης προστεθεί φωτισμός LED υψηλής ποιότητας σε όλη την καμπίνα, ο οποίος συμπληρώνεται με απαλό ατμοσφαιρικό φωτισμό στην κεντρική κονσόλα, στις πόρτες, στην περιοχή των ποδιών και στις εσοχές των χειρολαβών των θυρών, ενισχύοντας την premium ατμόσφαιρα σε όλη την καμπίνα.

Περισσότερα την επόμενη φορά όταν οδηγήσουμε για αρκετές ημέρες το Honda CR-V 6ης γενιάς

Περ Χαλ

ΤΙΜΕΣ

Honda CR-V: Παρουσιάσθηκε στην Ελλάδα το κορυφαίο SUV 6ης γενιάς της Honda-Όλες οι τιμές gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: