Γουίλιαμ: Η… χαμένη βέρα του πρίγκιπα στη συναυλία της στέψης

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έστρεψε τα βλέμματα και τα φλας πάνω του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συναυλία που έγινε στη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’. Εντύπωση όμως προκάλεσε το γεγονός ότι ο γιος του Κάρολου δεν φορούσε τη βέρα του.

Ο Γουίλιαμ με αφορμή τη στέψη του πατέρα του μίλησε μπροστά σε 20.000 ανθρώπους για τη στέψη της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β’ το 1953.

«Όπως είχε πει η γιαγιά μου όταν στέφθηκε, οι στέψεις είναι μια διακήρυξη των ελπίδων μας για το μέλλον. Και ξέρω ότι είναι εκεί πάνω και μας παρακολουθεί με στοργή. Θα ήταν μια πολύ περήφανη μητέρα».

Όσο ο Γουίλιαμ μιλούσε, οι τηλεθεατές του BBC μέσα από το Twitter απορούσαν γιατί ο πρωτότοκος γιος του βασιλιά δεν φορούσε τη βέρα του.

«Μόλις παρατήρησα ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν φοράει βέρα», σχολίασε κάποιος.

«Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν φοράει βέρα;» αναρωτήθηκε κάποιος άλλος.

Ωστόσο, ένας άλλος σχολίασε: «Είναι πολύ συνηθισμένο για τους άνδρες στο Ηνωμένο Βασίλειο να μην φορούν βέρα».

Γιατί ο Γουίλιαμ δεν φοράει βέρα

Ο δούκας του Κέμπριτζ και η Κέιτ Μίντλετον παντρεύτηκαν το 2011. Όμως ο Γουίλιαμ έχει επιλέξει να μην φοράει τη βέρα του. «Δεν είναι των κοσμημάτων. Ποτέ του δεν φόρεσε κάποιο. Δεν ήθελε να το κάνει τώρα. Είναι θέμα προσωπικών προτιμήσεων» είχε πει άτομο από το παλάτι.

Στην πραγματικότητα, όμως αποδεικνύεται ότι είναι μια κοινή απόφαση στη βασιλική οικογένεια με τον παππού του Γουίλιαμ, τον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος δεν φορούσε ποτέ τη βέρα του.

Από την άλλη ο πρίγκιπας Χάρι έχει σπάσει τη βασιλική παράδοση φορώντας μία απλή πλατινένια βέρα στο αριστερό του χέρι.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: