Γιάννης Μίχας – Ατομική έκθεση ζωγραφικής: «Από σκουριά κι αλμύρα»

Σε μια βραδιά γεμάτη «από τέχνη και πολιτισμό» εξελίχθηκαν, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Γιάννη Μίχα, με τίτλο «από σκουριά κι αλμύρα» την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου. Η έκθεση φιλοξενείται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου συγκεντρώθηκε μεγάλο πλήθος ανθρώπων της Τέχνης, των Γραμμάτων και του Πολιτισμού. Το παρών έδωσαν πολιτικοί απ’ όλο το πολιτικό φάσμα, επιχειρηματίες, άνθρωποι της Ναυτιλίας και της Αυτοδιοίκησης, επιστήμονες, καλλιτέχνες και συνδικαλιστές, που τους ένωσαν τα πρωτότυπα, εξαιρετικά έργα του δημιουργού.

«Θάλασσες κι ακρογιαλιές, ξωκλήσια και πολιτείες σκαρφαλωμένες στα βράχια συντροφεύονται από άνυδρα αιγαιοπελαγίτικα τοπία, ενώ αλλού μελτέμια και χαλάσματα των εποχών μαρτυρούν ταξίδια σε πλόες μακρινούς, καθώς αυτοί μέσα από τις σιωπές τους διαπλέκουν την ιστορία με τα αρχέτυπα και τα σύμβολα με τη γνώριμή μας καθημερινότητα», έγραψε, μεταξύ άλλων, για εκτιθέμενα έργα του Γιάννη Μίχα, η Ιστορικός Τέχνης & Θεωρίας του Πολιτισμού Αθηνά Σχινά.

Η έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2023. Ώρες λειτουργίας Δευτέρα- Παρασκευή 11.00- 14.30 & 17.00- 20.00. Σάββατο 11.00- 14.30

Στην έκθεση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι:

-Βουλευτές της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος και Νικόλαος Μανωλάκος, του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, Νάντια Γιαννακοπούλου και Τόνια Αντωνίου, του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.

-Οι Δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης και Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης.

-Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημοτικού Θεάτρου Λευτέρης Γιοβανίδης
-Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής, Γιάννης Σγουρός, πρώην Περιφερειάρχης Αττικής και Δημήτρης Κατσικάρης, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων.
-Οι Αντιδήμαρχοι Πειραιά Δημήτρης Καρύδης και Νέας Σμύρνης Νότης Γιατζίδης.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: