Γερμανία: «Ενωμένη η Ευρώπη στην στήριξη της Ουκρανίας όσο συνεχίζει ο Πούτιν» λέει ο Όλαφ Σολτς

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ενωμένη στην υποστήριξή της προς την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς απευθυνόμενος στο γερμανικό κοινοβούλιο, προσθέτοντας, σε μια προφανή αναφορά στην Ουγγαρία, πως προσπάθειες για την υπονόμευση των αξιών της ΕΕ με την παρεμπόδιση μέτρων εξωτερικής πολιτικής θα αποτύχουν.

«Οποιοσδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να υπονομεύσει τις αξίες της ΕΕ, στις οποίες έχει δεσμευθεί κάθε κράτος μέλος, μπλοκάροντας τις εξωτερικές πολιτικές της και τις πολιτικές ασφαλείας, θα αποτύχει», δήλωσε ο Σολτς στους γερμανούς βουλευτές.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Βουδαπέστη ήρε τις αντιρρήσεις της για ένα δάνειο της ΕΕ προς το Κίεβο μετά το μερικό ξεπάγωμα της οικονομικής στήριξης της Ουγγαρίας. Η ΕΕ είχε μπλοκάρει τα κεφάλαια εξαιτίας ανησυχιών για το κράτος δικαίου στη χώρα αυτή.

Η υποστήριξη προς την Ουκρανία, περιλαμβανομένων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, θα διατηρηθεί και θα ενταθεί όσο ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχίζει τον πόλεμό του εναντίον του Κιέβου, πρόσθεσε ο Σολτς.

«Κανένας δεν υποφέρει όσο οι Ουκρανοί από τον πόλεμο της Ρωσίας — και στεκόμαστε σθεναρά στο πλευρό τους», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ — ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: