Γεωργιάδης: Δεν προσδοκώ σε γρήγορες εκλογές που τις έχει ανάγκη η χώρα

«Δεν προσδοκώ σε γρήγορες εκλογές»,τόνισε από την Πάτρα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξέφρασε την άποψή του ότι μια τέτοια διαδικασία την «έχει άμεσα ανάγκη η Ελλάδα και θα έπρεπε γίνουν ακόμα και αύριο. Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να εξαντλήσει μέχρι και την τελευταία ημέρα που μπορεί στην εξουσία».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε από την αχαϊκή πρωτεύουσα, με αφορμή τη συμμετοχή του στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνει η εφημερίδα, «Σύμβουλος Επιχειρήσεων».

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «ήδη το δεκαετές ομόλογο του ελληνικού κράτους είναι πάρα πολύ ψηλά, πάνω από το 4,60% και αυτό σημαίνει ότι είμαστε αποκλεισμένοι από τις αγορές και παράλληλα το χρηματιστήριο δείχνει ότι οι προοπτικές ελληνικής οικονομίας είναι δυστυχώς ζοφερές».

Σχετικά με το πάγωμα των περικοπών στις συντάξεις, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, τόνισε ότι «η Κομισιόν συμφώνησε στη μη εφαρμογή της περικοπής της προσωπικής διαφοράς, διότι η κυβέρνηση συμφώνησε να παγώσει τον «νόμο Κατρούγκαλου», ως προς το σκέλος των αυξήσεων των συντάξεων, εννοώ των πρωτογενών συντάξεων, του υπολογισμού των συντάξεων».

«Άρα», συνέχισε, «η κυβέρνηση αντάλλαξε μέχρι το 2024 παγωμένες συντάξεις για να μην εφαρμοστεί ο νόμος σε μία προεκλογική χρονιά».

Τέλος, αναφερόμενος στους βασικούς άξονες του προγράμματος της ΝΔ για την Παιδεία, που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης το χαρακτήρισε ως «ένα ρηξικέλευθο πρόγραμμα».

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: