Γέμισε η Κηφισιά Αντίκες που συμμετείχαν στον «17ο Γύρο Κηφισιάς Αντίκες & Λουλούδια IΩΑΝΝΗΣ ΛΑΔΑΚΗΣ»

Τελικά ο καιρός βοήθησε. Παρά το γεγονός ότι όλοι περίμεναν βροχή, ο καιρός χαμογέλασε στις  «όμορφες κυρίες» μιας άλλης εποχής, τις πανέμορφες αντίκες, που βγήκαν όπως συνηθίζουν κάθε  πρωτομαγιά για να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Φέτος τη πρωτομαγιά διεξήχθη ο «17ος Γύρος Κηφισιάς Αντίκες & Λουλούδια IΩΑΝΝΗΣ ΛΑΔΑΚΗΣ» ”. Εμπνευστής της εκδήλωσης ήταν ο Ιωάννης Λαδάκης, μέλος της ΦΙΛΠΑ από το 1995 και έγινε με την υποστήριξη του Δήμου Κηφισιάς καθώς και της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς η οποία στολίζει κάθε χρόνο με πανέμορφα μαγιάτικα στεφάνια τα αυτοκίνητα που παίρνουν μέρος.

Φέτος στους δρόμους της Κηφισιάς «βγήκαν» την πρωτομαγιά 97 αυτοκίνητα. Τα δύο παλαιότερα ήταν ένα FORD MODEL A του 1931 και μια CHEVROLET CONFEDERATE ROADSTER του 1932. Ανάμεσα στα αυτοκίνητα ήταν και ένα αστικό λεωφορείο SCANIA/VABIS B71 του1957, το οποίο ακολούθησε τη διαδρομή έχοντας σαν επιβάτες μέλη και φίλους της Λέσχης της ΦΙΛΠΑ.

Τα αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην πλατεία Ελαιών, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα αποτελώντας αντικείμενο θαυμασμού από πλήθος κόσμου. Στολισμένα με το μαγιάτικο στεφάνι τους πέρασαν κάτω από την αψίδα της εκκίνησης και ακολουθώντας μία διαδρομή 33 χιλιομέτρων, αρχικά μέσα από τους γραφικούς δρόμους της Κηφισιάς, κατευθύνθηκαν εν συνεχεία προς το Καπανδρίτι στο κτήμα Οινότρια Γη – Κώστα Λαζαρίδη. Επισκέφθηκαν το Μουσείο Οίνου με την πλούσια συλλογή αμπελοοινικών εργαλείων και δοκιμάσουν τα κρασιά και τα αποστάγματα που συνοδεύονταν από έναν μπουφέ με εκλεκτά εδέσματα.

Η ΦΙΛΠΑ τίμησε και ευχαρίστησε για τη σημαντική τους συμβολή στην εκδήλωση τους κ. Ιωάννη Λαδάκη, τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γιώργο Θωμάκο, τον Πρόεδρο της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς κ. Γιώργο Παπαδόπουλο και τον Διοικητή της Τροχαίας Κηφισιάς κ. Χαλκιαδάκη. Την εκδήλωση κάλυψαν τηλεοπτικά και μετέδωσαν ζωντανά την εκκίνηση η ΕΡΤ και ο ΣΚΑΙ.

 

 

 

Γέμισε η Κηφισιά Αντίκες που συμμετείχαν στον «17ο Γύρο Κηφισιάς Αντίκες & Λουλούδια IΩΑΝΝΗΣ ΛΑΔΑΚΗΣ» gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: