Γκάρι Γκλίτερ: Ο παιδόφιλος τραγουδιστής θα αποφυλακιστεί έχοντας εκτίσει τη μισή ποινή του

Ο Βρετανός τραγουδιστής της ποπ και καταδικασμένος για παιδεραστία Γκάρι Γκλίτερ πρόκειται να αποφυλακιστεί τις επόμενες εβδομάδες, έχοντας εκτίσει μόλις το ήμισυ της 16ετούς ποινής του για σeξουαλική κακοποίηση τριών νεαρών κοριτσιών.

Ο Γκλίτερ, του οποίου το όνομα είναι Πολ Φράνσις Γκαντ, θα μπορούσε να αποφυλακιστεί από τον Φεβρουάριο για την πρότυπη συμπεριφορά του, δήλωσε πηγή του υπουργείου Δικαιοσύνης στην εφημερίδα The Sun.

Ο 78χρονος έγινε διάσημος ως αστέρας της glam-rock τη δεκαετία του 1970 και του ’80, για τις εκκεντρικές ζωντανές εμφανίσεις του. Το 1999 καταδικάστηκε για αδικήματα παιδικής π ορνογραφίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun, ο τραγουδιστής έχει ακόμα εκατομμύρια δολάρια στους τραπεζικούς του λογαριασμούς και διαθέτει ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου θα μπορούσε να ζήσει μετά την αποφυλάκισή του.

Η υπόθεσή του δεν θα περάσει από το συμβούλιο αναστολών, το οποίο μπορεί να εμποδίσει την αποφυλάκιση ενός κρατουμένου εάν διαπιστώσει ότι εξακολουθεί να αποτελεί απειλή, επειδή καταδικάστηκε σε οριστική ποινή.

«Ο Γκλίτερ ήταν υπόδειγμα κρατούμενου και και τώρα η ποινή του έχει σχεδόν τελειώσει», δήλωσαν πηγές στην εφημερίδα.

Η υπόθεσή του δεν θα χρειαστεί να περάσει από το συμβούλιο αναστολών, το οποίο μπορεί να εμποδίσει την αποφυλάκιση ενός κρατουμένου εάν διαπιστώσει ότι εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για το κοινό, επειδή καταδικάστηκε σε οριστική ποινή, ανέφερε η Sun.

«Η φύση της καθορισμένης ποινής του σημαίνει ότι η υπόθεση δεν θα πάει στο Συμβούλιο Αναστολών», προσθέτουν οι πηγές, πράγμα που σημαίνει ότι «μόλις τελειώσει η ποινή του, είναι ελεύθερος να περάσει τις πύλες της φυλακής».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: