Φοβερή σε σχεδιασμό η πίστα στη Γαλλία- Η στρατηγική των ελαστικών και η βροχή που δεν έπεσε

Ήταν από τα καλύτερα Γκραν πρι. Όχι από πλευράς συναγωνισμού. Η πίστα στο Paul Ricard μας άρεσε τόσο από τη χάραξη που είχε όσο και από τα μέτρα ασφαλείας. Η νίκη του Lewis Hamilton δεν είχε σασπένς. Ξεκίνησε πρώτος, κινήθηκε στο ρυθμό που ήθελε, δεν απειλήθηκε από κανένα και κέρδισε τον αγώνα για λογαριασμό της Mercedes.

Η εξέλιξη για τους πίσω από αυτόν οδηγούς επηρεάστηκε από τη σύγκρουση δυο εκ των αντιπάλων του στον πρώτο γύρο.

Οι Γάλλοι σωστά έβγαλαν αμέσως το αυτοκίνητο ασφαλείας που για πέντε γύρους τους πήγαινε σε ρυθμό βόλτας.

Στο διάστημα αυτό κάποιοι οδηγοί έκαναν αλλαγή ελαστικών και κάποιοι άλλοι διόρθωσαν τις μικροζημιές από τις συγκρούσεις.

Ανάμεσα σε αυτούς που «διόρθωσαν» τα λαβωμένα τους μονοθέσια ήταν  ο οδηγός της Ferrari, Sebastian Vettel και ο οδηγός της Mercedes Valtteri Bottas. Και οι δύο τοποθέτησαν τη μαλακή γόμα στο 2ο γύρο ενώ πραγματοποίησαν και δεύτερη αλλαγή ελαστικών λίγο πριν τη λήξη του αγώνα. Κατάφεραν και οι δυο εκμεταλλευόμενοι τη στρατηγική, να βαθμολογηθούν, παρότι είχαν βρεθεί στις πίσω θέσεις. Πλησίασαν τους πρωτοπόρους όταν όσοι βρίσκονταν ανάμεσά τους, πραγματοποίησαν τη δική τους αλλαγή.

Η αγωνία για τον καιρό ήταν μεγάλη. Η πιθανότητα βροχής έθεσε σε επιφυλακή τις ομάδες που δεν ήθελαν να βρεθούν τη κρίσιμη στιγμή με το λάθος τύπο ελαστικού. Τελικά βροχή δεν έπεσε .

Όπως αναμένονταν οι περισσότεροι οδηγοί έκαναν μια αλλαγή, υπήρχε όμως μεγάλη ποικιλία διαφορετικών στρατηγικών ανάμεσά τους. Είδαμε μερικούς να διανύουν μεγάλες αποστάσεις με τη μαλακή γόμα. Επίσης είδαμε τους Sebastian Vettel, Valtteri Bottas να τερματίζουν σε καλές θέσεις παρότι ακολούθησαν διαφορετικές στρατηγικές δυο αλλαγών. Οι Ferrari,Mercedes έκαναν δυο διαφορετικές, επιλογές στρατηγικής, στα μονοθέσιά τους αντιδρώντας στις συνθήκες αγώνα.

Η στρατηγική για Mercedes, Red Bull ήταν να εκκινήσουν με την πολύ μαλακή γόμα. Ο Hamilton μαζί με τον διεκδικητή της 1ης θέσης, Max Verstappen έβαλαν τη μαλακή γόμα για το δεύτερο και τελευταίο μέρος του αγώνα. Ο οδηγός της Ferrari, Kimi Raikkonen υιοθέτησε μια διαφορετική στρατηγική ενός πιτ στοπ, αυτό τον έφερε στο βάθρο.

Ο οδηγός της Ferrari, Kimi Raikkonen που τερμάτισε 3ος εκκίνησε με την πάρα πολύ μαλακή γόμα και τερμάτισε με την πολύ μαλακή. Αυτό επέτρεψε στο Φινλανδό οδηγό να πραγματοποιήσει, ένα καθοριστικό προσπέρασμα λίγο πριν το τέλος, που τον ανέβασε στο βάθρο.

Ο Hamilton πήρε ένα ειδικό τρόπαιο ‘gorilla’  για αυτή του τη νίκη, σχεδιασμένο από τον φημισμένο Γάλλο γλύπτη Richard Orlinski.

 

 

Φοβερή σε σχεδιασμό η πίστα στη Γαλλία- Η στρατηγική των ελαστικών και η βροχή που δεν έπεσε

now24.gr-auto

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: