Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ηράκλειο Κρήτης

Με μια λαμπρή εκδήλωση και παρουσία πλήθους κόσμου, φωταγωγήθηκε απόψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ παράλληλα άνοιξε τις πύλες του και το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο», το οποίο προσφέρει και φέτος πληθώρα επιλογών σε μικρούς και μεγάλους, για να ζήσουν το πνεύμα των εορταστικών ημερών.

Την αντίστροφη μέτρηση για τη φωταγώγηση έδωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, δίδεται το έναυσμα της εφετινής εορταστικής περιόδου. Ακολουθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για κάθε ηλικία. Με σεβασμό στο περιβάλλον και λαμβάνοντας υπόψιν μας την ενεργειακή κρίση που διανύουμε, το ‘Χριστουγεννιάτικο Κάστρο’ επιστρέφει στην καρδιά της πόλης με σκοπό να προσφέρει την χαρά και την ατμόσφαιρα της γιορτής, σε κάθε επισκέπτη, σε μικρούς και μεγάλους. Στον δήμο Ηρακλείου θα είμαστε και κατά την εορταστική περίοδο δίπλα σας, όπως και ολόκληρο το χρόνο. Και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, οι εορταστικές ευχές να είναι και έμπρακτες. Για να ανακουφιστούν συμπολίτες μας που έχουν άμεσες ανάγκες και βρίσκονται σε δυσχερή θέση. Καλές Γιορτές σε όλους».
Νωρίτερα ο κόσμος που κατέκλυσε την πλατεία και γενικά το κέντρο της πόλης, είχε την ευκαιρία να διασκεδάσει με την «Κυρία των Ξωτικών», τους χριστουγεννιάτικους Mickey και Minnie και τον πανύψηλο Ξυλοπόδαρο και να ακούσει χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη δημοτική παιδική χορωδία και από τη φιλαρμονική του δήμου Ηρακλείου.

Αμέσως μετά τη φωταγώγηση και τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό, οι «Vamos Enseble» έδωσαν μια πολύ ωραία συναυλία και χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό. Η συναυλία είχε συνδιοργανωθεί από την Περιφέρεια Κρήτης.

Στη φωταγώγηση παρευρέθηκαν αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι, μέλη της δημοτικής αρχής, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.ά..

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του δήμου Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) θα λειτουργήσει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, κρίθηκε προτιμότερο να μειωθούν οι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας του, ενώ ο στολισμός, τόσο στο «Κάστρο», όσο και στην πόλη γενικά, έχει γίνει κατά κύριο λόγο με λαμπάκια LED.

Φωτογραφίες: ekiti.gr

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: