Έτσι θα νιώσει την ανάγκη να μείνει κοντά σου… Τα μυστικά για μια υγιή σχέση

Μια υγιής σχέση έχει καμιά φορά μεγαλύτερη σημασία  για ένα άντρα, από ό, τι για μία γυναίκα. Αποτελεί ένα μέρος όπου μπορεί να μοιραστεί συναισθήματά, που ενδεχομένως δεν είναι σε θέση να συζητήσει με κανέναν άλλο.  Ο τρόπος που είναι δομημένη οι κοινωνία μας, δίνει στις γυναίκες την δυνατότητα να έχουν σχέσεις με φίλες τους, να μιλούν μεταξύ τους ανοιχτά και να ζητούν η μια από την άλλη βοήθεια, όταν το χρειαστούν. Οι άντρες όμως από την άλλη πλευρά, δεν συνηθίζουν να κάνουν τέτοιου είδους συζητήσεις με τους φίλους τους.

Όταν ένας άντρας, βρίσκεται σε μια σχέση, λειτουργεί τελείως διαφορετικά απ’ ότι όταν δεν έχει σχέση, ενώ η γυαναίκα λίγο πολύ το ίδιο. Νιώθει ότι είναι μέρος ενός συνόλου και λειτουργεί με μεγαλύτερη όρεξη, έχοντας την προσμονή ότι το βράδυ θα συναντήσει κάποιον άλλον άνθρωπο. Κι εδώ δεν εννοώ κάποιον για , αλλά κάποιον που θα τον κάνει να νιώσει πολύ πιο οικεία. Κάποιον, που θα τον έχει επιλέξει γι’ αυτό που είναι, γεγονός που του προσφέρει εξαιρετική σιγουριά. Μπορεί η δουλειά του να είναι επίπονη, βαρετή ή κουραστική. Μπορεί το εργασιακό του περιβάλλον να μην τον ευχαριστεί. Μπορεί το άγχος και οι απαιτήσεις του ανταγωνισμού ώρες-ώρες να τον οδηγούν σε οριακές καταστάσεις. Παρόλα αυτό όμως, υπάρχει ένας που στο τέλος αυτής της δύσκολης ημέρας θα τον περιμένει και θα τον γεμίσει με αγάπη και κατανόηση. Υπάρχει ο δικός του , κι αυτό είναι το φάρμακο για όποια δυσκολία αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του. Πολλοί άντρες, οφείλουν την επιτυχία τους στο γεγονός ότι υπάρχει μια σύντροφος που νοιάζεται για το τι θα τους συμβεί και τους βοηθάει να επιλύσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα. Αυτό το είδος φροντίδας τους παρέχει ισορροπία και σταθερότητα.

Φυσικά και μεγάλο, πολύ μεγάλο ρόλο παίζει το σeξ, παρότι δεν είναι αυτό που εν τέλει θα κερδίσει ολοκληρωτικά έναν άντρα. Το σeξ του είναι απαραίτητο(και σε ποιον δεν είναι άλλωστε!), οπότε όταν  η σχέση του, του προσφέρει απολαυστικό σeξ, είναι πολύ χαρούμενος, ενώ όταν η σeξουαλική σχέση δεν είναι ικανοποιητική, γίνεται εξαιρετικά νευρικός. Του αρέσει να ξέρει ότι η σύντροφός του τον θεωρεί sexy. Και οι δυο σύντροφοι είναι ευχαριστημένοι όταν το σeξουαλικό κομμάτι μιας σχέσης είναι ικανοποιητικό. Βέβαια η έννοια «ικανοποιητικό», μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα για τους δυο συντρόφους. Ωστόσο, τους περισσότερους άντρες τους βοηθά να νιώθουν ότι είναι αξιαγάπητοι, ότι έχουν την αποδοχή της συντρόφου τους, τον θαυμασμό της και την αναγνώρισή της. Χωρίς αυτό δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Οι προκλήσεις που είναι επακόλουθο μια σχέσης, αρέσουν εξαιρετικά στον άντρα. Ξέρει ότι πρέπει να δουλέψει γι’ αυτές, έτσι ώστε να στερεώσει ακόμα πιο πολύ τη σχέση που έχει τόσο ανάγκη. Αυτό, τον κάνει να δουλεύει πιο μεθοδικά, πιο στοχευμένα και φυσικά του δίνει δύναμη για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ανταγωνισμού που κυριαρχούν στην κοινωνία μας. Εάν η σχέση του τον γεμίζει και τον ικανοποιεί, όχι μόνο δεν τον ενδιαφέρει να αναλώνεται εδώ κι εκεί…, αλλά αντίθετα τον ευχαριστεί να μιλάει στους γύρω του για την οικογένειά του, καμαρώνει και νιώθει περήφανος γι’ αυτήν.

Ένα άλλο πράγμα που ωθεί τον άντρα στο να έχει μια σχέση, είναι το γεγονός ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία θα έχει την δυνατότητα να κάνει κάποιον άλλον άνθρωπο ευτυχισμένο. Ξέροντας ότι μπορεί να το κάνει, νιώθει μέσα του πάρα πολύ όμορφα. Το ότι μπορεί, να βγάλει κάποιον από τα προβλήματά του και να τον κάνει να νιώσει ευχάριστα και γαλήνια, είναι ένα από τα ομορφότερα συναισθήματα, που μπορεί να νιώσει ένας άντρας. .Αισθάνεται ότι είναι άξιος, τον αγαπούν κι έτσι έχει τη δυνατότητα να εξωτερικεύει ότι αισθάνεται. Αυτού του είδους την αίσθηση, είναι δύσκολο να την πάρει με οποιοδήποτε άλλο τρόπο και αυτό τον βοηθά σ’ όλες τις πτυχές της ζωής του.Γι’ αυτό και πολλοί άντρες χωρίζουν όταν θεωρήσουν ότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν την σύντροφό τους ή να καλύψουν τις ανάγκες της. Εάν δεν είναι σε θέση να κάνουν κάποιον ευτυχισμένο, νιώθουν εξαιρετικά ανεπαρκείς.

Μια υγιής σχέση είναι πολύτιμη  και για τους δυο συντρόφους. Ο κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη να βρει κάποιον άλλον, που θα τον κάνει να αισθάνεται ασφαλής, ότι κάποιος τον φροντίζει, έτσι κι ο άντρας επιζητά μια γυναίκα που θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος γι’ αυτήν και παράλληλα να το δείχνει και γύρω της. Όταν νιώθει ότι η γυναίκα του είναι ευτυχισμένη μαζί του, τόσο πιο πολύ εκτιμάει τη σχέση του κι εφόσον νιώθει την αγάπη της, τι άλλο θα μπορούσε να είναι πιο ενδιαφέρον γι’ αυτόν;

 

sxeseis

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: