Ετοιμάζουν κάθοδο στην Αθήνα με τρακτέρ οι αγρότες – Την Τρίτη αποφασίζουν τις μορφές και την ένταση των κινητοποιήσεών τους

Την Τρίτη το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο στη Νίκαια της Λάρισας παραγματοποιείται η πανελλαδική σύσκεψη παρουσία των μπλόκων από όλη την Ελλάδα. Εκεί οι αγρότες αναμένεται να αποφασίσουν για τη μορφή αλλά και την ένταση που θα έχουν από εδώ και πέρα οι κινητοποιήσεις τους.

Φαίνεται μάλιστα πως μια από τις πιο σκληρές προτάσεις που θα πέσουν στην αυριανή σύσκεψη των μπλόκων θα είναι και αυτή για κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους.

Αποφασισμένοι για κλιμάκωση οι αγρότες

Αγρότες από τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής επιχείρησαν νωρίτερα να φτάσουν με τα τρακτέρ τους στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου ήθελαν να καταθέσουν ψήφισμα ωστόσο δεν τα κατάφεραν με την Ελληνική Αστυνομία να τους αποκλείει στην Εθνική Οδό, στο ύψος του Λακκώματος. Λίγη ώρα αργότερα οι αγρότες επέλεξαν να φύγουν από την περιοχή και να επιστρέψουν στο μπλόκο των Μουδανιών.

Στο ψήφισμα με τα αιτήματά τους, οι αγρότες της Θεσσαλονίκης θέτουν ως πρωταρχική επιδίωξη τις αποζημιώσεις για την ακαρπία της πράσινης ελιάς στη Χαλκιδική που αγγίζει το 90%.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη Φλώρινα

Συγκέντρωση στον σιδηροδρομικό σταθμό αλλά και μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας πραγματοποίησαν οι αγρότες της Φλώρινας. Εκεί επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας. Έπειτα έφτασαν με τα τρακτέρ στο τελωνείο Νίκης, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, όπου έχουν παρατάξει τα τρακτέρ δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος.

Έκλεισαν την Εγνατία Οδό στις Σέρρες

Στις Σέρρες οι αγρότες έκλεισαν την Εγνατία οδό στον κόμβο του Στρυμονικού συμβολικά για μόλις 15 λεπτά. «Αυτό που καταφέραμε είναι να έχουμε ένα μπλόκο στον κόμβο του Στρυμονικού θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας» δήλωσε ο Διαμαντής Διαμαντόπουλος, Πρόεδρος του Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου.

Συγκέντρωση με τρακτέρ και στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα αγρότες με τα τρακτέρ τους από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει, κατέκλυσαν την πόλη. Συναντήθηκαν με την αντιπεριφερειάρχη Χρύσα Ντιντή, στην οποία υπέβαλαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Είναι μαζί τους αγρότες από τα μπλόκα της Θεσσαλίας, αγρότες από πληγείσες περιοχές αλλά και φοιτητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις σπουδές τους λόγω των πλημμυρών του Σεπτεμβρίου.

Όπως ανέφεραν οι αγρότες στην ρεπόρτερ της ΕΡΤ, «δεν θα φύγουν από τα μπλόκα εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, καθώς οι ίδιοι έχουν ετοιμάσει τους φακέλους με τις ζημιές που έχουν υποστεί και πολλές φορές ξεπερνάνε τις 100.000 ευρώ, ενώ η πρώτη αρωγή που έχουν πάρει αγγίζει τις 2.000 ευρώ». Σήμερα θα υπάρξουν τοπικές συσκέψεις των αγροτών σε όλα τα μπλόκα της Θεσσαλίας ενόψει και της αυριανής πανελλαδικής σύσκεψης.

ΕΛΛΑΔΑαγροτεςκινητοποιησειςμπλοκα
Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: