Ερντογάν: Εξ αποστάσεως θα λειτουργούν τα πανεπιστήμια – Οι εστίες γίνονται καταλύματα

Διαχείριση της κρίσης που προέκυψε από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο πάνω από 21.000 ανθρώπων μόνο στην Τουρκία επιχειρεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που επισκέφθηκε περιοχή που επλήγη από τον «Εγκέλαδο» στο Ντιγιαρμπακίρ.

Αν και αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος παραδέχθηκε καθυστερήσεις στη διαχείριση του σεισμού, πλέον περνά στην αντεπίθεση και προσπαθεί, ενόψει και των προεδρικών εκλογών, όπου παίζεται περισσότερο από ποτέ το πολιτικό του μέλλον, να περιορίσει τις ευθύνες της κυβέρνησης και του ιδίου.

Ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ «ήταν 3 φορές μεγαλύτερος και 3 φορές πιο καταστροφικός από τον σεισμό του 1999, που είναι και η μεγαλύτερη καταστροφή που θυμάται η χώρα μας. Αυτός ο σεισμός, που περιγράφεται ως η καταστροφή του αιώνα, προκάλεσε καταστροφές σε μια περιοχή 500 χιλιομέτρων, αν και έγινε αισθητός σε περιοχή 1.000 χιλιομέτρων» είπε. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι 21.043 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 80.097 τραυματίστηκαν.

Ο Ερντογάν κάλεσε τους πολίτες να τον εμπιστευτούν και να τον πιστεύψουν, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα αφήσει τους ανθρώπους στους δρόμους, σε κακουχίες ή σε φτώχια. «Κάνουμε σχέδια για την ανοικοδόμηση εκατοντάδων σπιτιών» είπε, μιλώντας για επανίδρυση των πόλεων που καταστράφηκαν από τον σεισμό.

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα πανεπιστήμια

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Ερντογάν είχε ανακοινώσει βοήθημα 494 ευρώ και ενοίκια ενός χρόνου για τις οικογένειες που θα μείνουν σε άλλο μέρος. Πλέον, ανακοίνωσε και νέα μέτρα, που αφορούν αλλαγές στην πανεπιστημιακή λειτουργία.

Τα πανεπιστήμια, ανακοίνωσε, θα στραφούν πλήρως στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Οι φοιτητικές εστίες θα χρησιμοποιηθούν για να μείνουν οι άστεγοι.

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να στραφεί κατά όσων του ασκούν κριτική, λέγοντας ότι κάποια κέντρα, πολιτικά κόμματα και ΜΚΟ είναι άσεμνα και ανήθικα, σε μία εποχή που χρειάζεται ενότητα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: