Επίθεση στη Χαϊδελβέργη: Δύο οι νεκροί, ανάμεσά τους ο δράστης που αυτοκτόνησε

Τουλάχιστον τέσσερις οι τραυματίες — Ένα από τα θύματα υπέκυψε, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία — Αφού άνοιξε πυρ κατά των σπουδαστών, ο δράστης απομακρύνθηκε και λίγο αργότερα αυτοκτόνησε

Με αίμα βάφτηκε σήμερα το μεσημέρι η Πανεπιστημιούπολη της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία όταν ένας ένοπλος εισέβαλε σε αμφιθέατρο και τραυμάτισε τέσσερα άτομα.

Ένα από τα θύματα υπέκυψε, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Αφού άνοιξε πυρ κατά των σπουδαστών, ο δράστης απομακρύνθηκε και λίγο αργότερα αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο δράστης φέρεται να άνοιξε πυρ κατά των σπουδαστών ενώ ήταν σε εξέλιξη το μάθημα.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το όπλο του. Εκπρόσωπος της αστυνομίας τόνισε ότι υπήρξε ένας δράστης. «Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος αυτή τη στιγμή στην περιοχή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου (dpa), ο δράστης ήταν φοιτητής.

Οι ερευνητές υποστήριξαν ότι δεν είχε πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα.

«Είμαστε σε κατάσταση σοκ»

«Είμαστε απίστευτα σοκαρισμένοι. Αυτή είναι μια τραγωδία που ξεφεύγει από οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς μεταξύ διαλέξεων, εξετάσεων και πανεπιστημιακής ζωής», δήλωσε ο Πέτερ Άμπελμαν, πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου για την τραγωδία.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: