Έως και 10.000 κρούσματα κορωνοϊού αν δεν ληφθούν μέτρα εκτιμά ο Σαρηγιάννης

«Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας», λέει ο καθηγητής που ζητά self test στους εμβολιασμένους  – Πού αποδίδεται η αύξηση των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θανάτων

Σήμα κινδύνου για την έξαρση της πανδημίας εκπέμπουν οι ειδικοί, που προβλέπουν ότι όλοι οι δείκτες αναμένεται να αυξηθούν και ζητούν τη λήψη μέτρων.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι αν δεν ληφθούν μέτρα τα κρούσματα «μπορεί να διπλασιαστούν», να ανέλθουν, δηλαδή στα 10.000 ημερησίως και «οι θάνατοι να γίνουν γρήγορα 60 και 100». Η κορύφωση του τρέχοντος κύματος εκτιμάται ότι θα έρθει στις 8-15 Νοεμβρίου. Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι οι εκτιμήσεις του «δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας».

Η έξαρση της πανδημίας, όπως είπε στον Real Fm Θεσσαλονίκης, οφείλεται στο χαμηλό επίπεδο εμβολιασμού αλλά και στον διπλάσιο ρυθμό μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα, έναντι της αρχικής παραλλαγής.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι χρειάζεται να αυξηθούν τα self test και στους εμβολιασμένους, κάτι που όπως είπε «θα είναι αναπόφευκτο» για να σταματήσουμε τη διασπορά..

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: