Ένοχος για φορολογικές απάτες ο Οργανισμός Τραμπ

Δύο εταιρείες που ανήκουν στον Trump Organization, τον όμιλο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είναι ένοχες για πολλαπλές φορολογικές απάτες και πλαστογράφηση εγγράφων, αναφέρει σε απόφασή του δικαστήριο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Η απάτη συνεχιζόταν για 15 χρόνια, προσθέτει το δικαστήριο, και αφορούσε την εξαπάτηση των αρχών σχετικά με τις αποζημιώσεις κορυφαίων στελεχών και την καταβολή του φόρου που αντιστοιχούσε. Τα στελέχη απολάμβαναν ακόμη σειρά προνομίων όπως διαμερίσματα που πλήρωνε η εταιρεία, leasing αυτοκινήτων και δυνατότητα για προσωπικά έξοδα.

Οι δύο εταιρείες, Trump Corp. και Trump Payroll Corp., βρέθηκαν ένοχες για όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονταν, σημειώνει το CNN.

Ο ίδιος ο Τραμπ και τα παιδιά του, που έχουν ενεργό ρόλο στη διαχείριση των επιχειρήσεων, δεν ήταν κατηγορούμενοι, ωστόσο το όνομά τους αναφέρθηκε πολλές φορές στην ακροαματική διαδικασία.

Πρόκειται για μια απόφαση που έρχεται παράλληλα με τις έρευνες σε ομοσπονδιακό και σε πολιτειακό επίπεδο σχετικά με τα απόρρητα έγγραφα που πήρε μαζί του ο Τραμπ μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο στις αρχές του 2021.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: