Έκθεση Τεχνολογίας CES 2024: H Ψηφιακή Εμπειρία σε μία BMW του Μέλλοντος

Από σήμερα 9 έως τις 12 Ιανουαρίου οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα παρουσιάσουν τις νεότερες καινοτομίες τους ειδικά στον τομέα των νέων τεχνολογιών. Οι επισκέπτες της CES 2024 στο περίπτερο της BMW θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι ίδιοι το τηλεχειριζόμενο σύστημα παρκαδόρου. Η τηλελειτουργία προσφέρει πλήρη έλεγχο σε καταστάσεις που θα μπορούσαν να είναι πολύ δύσκολες για τα πλήρως αυτόνομα συστήματα, όπως σε πολύπλοκα ή άγνωστα περιβάλλοντα.

Η ψηφιακή εμπειρία μέσα στο αυτοκίνητο, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον, είναι το κύριο θέμα της εκθεσιακής παρουσίας του BMW Group στην Έκθεση Τεχνολογίας CES 2024. Μεταξύ των εκθεμάτων βρίσκονται νέα προϊόντα infotainment για την τρέχουσα γκάμα μοντέλων της BMW. Παράλληλα, το BMW Group παρουσιάζει καινοτομίες που δίνουν μία γεύση από το μέλλον.

Κοινό project ανάπτυξης με την Valeo προετοιμάζει το δρόμο για το τηλεχειριζόμενο σύστημα παρκαδόρου.

Το BMW Group και η Valeo έχουν συνάψει στρατηγική συνεργασία για την κοινή ανάπτυξη αυτοματοποιημένων λύσεων στάθμευσης επόμενης γενιάς Επιπέδου 4. Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη λύσεων για αυτοματοποιημένο παρκάρισμα (AVP). Εδώ, ο πελάτης αφήνει το όχημά του σε έναν καθορισμένο χώρο παράδοσης. Στη συνέχεια, το όχημα αναζητά μόνο του μια κενή θέση στάθμευσης, εκτελεί ελιγμούς στο χώρο και αργότερα εξέρχεται από αυτόν, ενώ μπορεί ακόμη και να επιστρέψει στην αρχική περιοχή για παραλαβή από τον οδηγός. Ως βασική τεχνολογία για αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης είτε ένα τηλεχειριζόμενο σύστημα παρκαδόρου.

Ακόμη οι επισκέπτες μπορούν να χειριστούν από απόσταση και να καθοδηγήσουν μία BMW iX στο Silver Lot της έκθεσης, να ανακαλύψουν ως επιβάτες τις δυνατότητες που προσφέρουν τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και να βιώσουν μια νέα ικανότητα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης του BMW Intelligent Personal Assistant που βασίζεται στο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο Alexa (LLM), με γρήγορες απαντήσεις και οδηγίες για τον τρόπο απόκρισης στις λειτουργίες του οχήματος.

Το προαιρετικό “BMW Digital Premium” επιτρέπει στους πελάτες BMW με λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 9 να έχουν πρόσβαση σε μία εκτεταμένη γκάμα προϊόντων από το BMW ConnectedDrive Store. Εκτός από τις on-demand λειτουργίες διατίθεται επίσης μια διαρκώς εξελισσόμενη γκάμα εφαρμογών τρίτων στις κατηγορίες μουσική & ήχος, ειδήσεις & περιοδικά και gaming για το σύστημα infotainment. Το κανάλι προσφέρει πλέον περισσότερα παιχνίδια, τα οποία μελλοντικά οι επιβάτες θα μπορούν να χειρίζονται μέσω χειριστηρίων gaming.

Η BMW παρουσιάζει αυτή τη νέα μορφή εμπειρίας για πρώτη φορά στη CES 2024. Για παράδειγμα, το “Beach Buggy Racing 2” είναι ένα παιχνίδι αγώνων γεμάτο δράση που ξυπνά μνήμες από τις κλασικές βιντεοκονσόλες. Δύο αντίπαλοι παίκτες στο όχημα μπορούν να παίξουν μέσω της λειτουργίας διαιρούμενης οθόνης χρησιμοποιώντας τα ειδικά χειριστήρια. Οποιοδήποτε συνηθισμένο χειριστήριο gaming με δυνατότητα Bluetooth μπορεί να συνδεθεί στο σύστημα infotainment με λίγα μόνο βήματα. Η σύνδεση του χειριστηρίου θα διατίθεται μέσω over-the-air ενημέρωσης για το BMW Operating System 9 κατά τη διάρκεια του 2024.

Το AirConsole App επιτρέπει ήδη στους πελάτες BMW να παίζουν παιχνίδια με έναν και πολλούς παίκτες μέσα στο αυτοκίνητο. Τα “casual games” είναι εύκολα στη χρήση, καθώς όλοι μπορούν να χρησιμοποιούν το smartphone τους ως χειριστήριο, για εύκολο και απλό έλεγχο των λειτουργιών. Νέα παιχνίδια προστίθενται συνεχώς στη γκάμα του AirConsole App για το αυτοκίνητο.

Το BMW Digital Premium διατίθεται προαιρετικά για τα μοντέλα της BMW που διαθέτουν το Λειτουργικό Σύστημα 9 (Operating System 9) από το ConnectedDrive Store είτε online, στο MyBMW App είτε απευθείας από το αυτοκίνητο. Με το BMW Digital Premium, οι πελάτες μπορούν να απολαμβάνουν μέσα στο αυτοκίνητο όλες τις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στη χώρα τους, με κάλυψη της απαραίτητης χρήσης δεδομένων. Επιπλέον, το πακέτο προσφέρει βελτιωμένες λειτουργίες πλοήγησης και πρόσθετες επιλογές εξατομίκευσης.

Στην έκθεση CES, το BMW Group παρουσιάζει επίσης για πρώτη φορά τον τρόπο που τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (AR) θα εμπλουτίσουν την οδηγική εμπειρία στο μέλλον. Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν οι ίδιοι τις πιθανές χρήσεις των γυαλιών AR σε μια διαδρομή μέσα στο Λας Βέγκας. Φορώντας τα γυαλιά, θα μπορούν να δουν πώς οι οδηγίες πλοήγησης, οι προειδοποιήσεις κινδύνου, το ψυχαγωγικό περιεχόμενο, οι πληροφορίες για τους σταθμούς φόρτισης και οι εικόνες υποστήριξης κατά τη διαδικασία στάθμευσης, ενσωματώνονται τέλεια στο πραγματικό περιβάλλον από τα “XREAL Air 2”. Οι συσκευές επαυξημένης και μικτής πραγματικότητας θα γίνουν όλο και πιο δημοφιλείς τα επόμενα χρόνια, χάρη στην τεχνολογική πρόοδο και τα βασικά μοντέλα τα οποία είναι πιο προσιτά για τους πελάτες. Στο μέλλον, οι συσκευές AR και MR θα είναι σε θέση να προσφέρουν σε οδηγούς και επιβάτες βελτιωμένες πληροφορίες και απολαυστικές εμπειρίες συμπληρώνοντας τις οθόνες που είναι εγκατεστημένες στο όχημα.

Στην έκθεση CES, το BMW Group και η Amazon παρουσιάζουν τις δυνατότητες του φωνητικού βοηθού LLM με βάση ένα τρέχον project ανάπτυξης των δύο εταιρειών με την προοπτική χρήσης του σε ευρεία κλίμακα. Αυτό καθιστά το BMW Intelligent Personal Assistant τον απόλυτο ειδικό στα αυτοκίνητα, χάρη στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη που υποστηρίζεται από το Alexa LLM. Οι επισκέπτες της έκθεσης βιώνουν πώς ο φωνητικός βοηθός παρέχει γρήγορες οδηγίες και απαντήσεις σχετικά με τις λειτουργίες του οχήματος με έναν πιο ανθρώπινο τρόπο που θυμίζει συνομιλία, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να ελέγχει ορισμένες λειτουργίες του οχήματος.

Το BMW Intelligent Personal Assistant χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την επεξεργασία ομιλίας εδώ και αρκετό καιρό. Τώρα, επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά ότι η BMW και οι συνεργάτες της δεν σταματούν να επεξεργάζονται νέες καινοτομίες για τους πελάτες. Οι σύνθετες δυνατότητες επεξεργασίας, οι οποίες επιτρέπουν ανθρώπινου τύπου αλληλεπιδράσεις και διαλόγους, δεν έχουν ακόμη ενσωματωθεί στα οχήματα ευρείας παραγωγής της BMW. Τέτοιες δυνατότητες καθίστανται πλέον εφικτές με τα LLM — μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που έχουν σχεδιαστεί για να επεξεργάζονται την ανθρώπινη γλώσσα σε υψηλό επίπεδο και αναλόγως να δημιουργούν απαντήσεις. Παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις, το BMW Group πραγματοποιεί επίσης προσεκτικά βήματα με σκοπό τη δημιουργία μιας ασφαλούς και αξιόπιστης εμπειρίας οδήγησης.

Ήδη από το 2018 που παρουσιάστηκε το πρώτο BMW Intelligent Personal Assistant, η γλωσσική αλληλεπίδραση αποτελεί βασικό συστατικό του BMW iDrive. Σήμερα, ο φωνητικός βοηθός μπορεί να ελέγχει πολλές λειτουργίες του οχήματος, ώστε ο οδηγός να έχει συνεχώς τα χέρια του στο τιμόνι και την προσοχή του στραμμένη στο δρόμο. Αξιοποιώντας το Alexa Custom Assistant της Amazon — μια λύση που βασίζεται στην τεχνολογία Alexa και επιτρέπει στις εταιρείες να δημιουργήσουν το δικό τους προσαρμοσμένο φωνητικό βοηθό — η επόμενη γενιά του BMW Intelligent Personal Assistant θα γίνει προσεχώς πιο ισχυρή στα οχήματα με BMW Operating System 9.

 

Έκθεση Τεχνολογίας CES 2024: H Ψηφιακή Εμπειρία σε μία BMW του Μέλλοντος gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: