Εξαπάτησαν 54χρονο με πλαστό SMS από τράπεζα και αγόρασαν έπιπλα!

Αγόρασε έπιπλα χωρίς να το… ξέρει ένας 54χρονος από την Κω, ο οποίος έπεσε θύμα απατεώνων που του έστειλαν στο κινητό του τηλέφωνο ένα SMS, δήθεν από την Εθνική Τράπεζα όπου διατηρεί λογαριασμό και τους ζητούσε να προχωρήσει σε ανανέωση των κωδικών ασφαλείας του.

Χωρίς να υποψιαστεί την απάτη, ο 54χρονος ακολούθησε τον σύνδεσμο που περιείχε το μήνυμα, μπήκε σε μια πλατφόρμα πανομοιότυπη με αυτήν της τράπεζας όπου καταχώρησε τον τετραψήφιο κωδικό ΡΙΝ και άνοιξε η εφαρμογή με τα στοιχεία του λογαριασμού του. Όμως, διαπίστωσε ότι δεν απαιτείτο ανανέωση των κωδικών και την έκλεισε. Την περασμένη Πέμπτη, προσπάθησε να συνδεθεί μέσω e-banking στον λογαριασμό του, αλλά δεν μπορούσε.

Όμως, όταν την επομένη πήγε στην τράπεζα για να αλλάξει τους κωδικούς πρόσβασης, ενημερώθηκε ότι έχει πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή αξίας 3.628 ευρώ σε μια εταιρεία πώλησης επίπλων γραφείου! Όμως, οι δράστες προσπάθησαν να εκδώσουν στο όνομά του και τέσσερις πιστωτικές κάρτες, τις οποίες πρόλαβε να ακυρώσει! Μετά την καταγγελία του, η Ασφάλεια ερευνά την υπόθεση αναζητώντας ψηφιακά ίχνη του ή των δραστών.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: