Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στην παρουσία των Αρχιεπισκόπων Αθηνών και Κύπρου

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν οι Αρχιεπίσκοποι Αθηνών Ιερώνυμος και Κύπρου Χρυσόστομος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο Μέγα Συνοδικό τής Αρχιεπισκοπής Κύπρου, επετειακή εκδήλωση με θέμα την Εθνική Παλιγγενεσία, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα εγκαίνια του Νέου Καθεδρικού τής Λευκωσίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν οι Αρχιεπίσκοποι Αθηνών Ιερώνυμος και Κύπρου Χρυσόστομος.

Ομιλητές ήταν ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος με την εισήγηση «Η διαχρονική προσφορά της Εκκλησίας προς το Έθνος» και ο Ιστορικός Πέτρος Παπαπολυβίου, αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου με την εισήγηση «Η προσφορά του κυπριακού ελληνισμού στην Επανάσταση τού 1821 και στους απελευθερωτικούς αγώνες του έθνους».

Στον χαιρετισμό του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, εξήρε την προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου, λέγοντας πως έχει αποκομίσει πολλά από την επίσκεψη στην Κύπρο.

Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, χάρισε στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ένα αργυρό παράσημο με τις εικόνες της επαναστάσεως του 1821.

Όπως απεκάλυψε στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είναι ο πρώτος που γίνεται δέκτης αυτού του δώρου – ενθυμίου που έχει ετοιμάσει η Εκκλησία της Ελλάδος. Ως αντίδωρο, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών μία αγιογραφημένη εικόνα του Αποστόλου Βαρνάβα.


.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: