Ειδικό όχημα μεταφοράς φοιτητών με κινητικά προβλήματα στο ΟΠΑ

Με την υποστήριξη του ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), πρωτοπόρο σε θέματα κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς, παρέλαβε ένα νέο Van, αποκλειστικά για τις καθημερινές ανάγκες φοιτητριών και φοιτητών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μετακίνησης.

Ο όμιλος «ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ» αφού έκανε τις απαραίτητες τροποποιήσεις παραχώρησε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ένα όχημα τύπου Van για τη μεταφορά των φοιτητριών και των φοιτητών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μετακίνησης. Με το νέο Van το πανεπιστήμιο θα παραλαμβάνει από τα σπίτια τους τους φοιτητές προκειμένου να παρακολουθούν δια ζώσης τις διαλέξεις στα αμφιθέατρα, όπως όλοι οι υπόλοιποι συμφοιτητές και συμφοιτήτριές τους.

Την τελετή παραλαβής τίμησαν με την παρουσία τους οι Πρυτανικές Αρχές του ΟΠΑ, η διοίκηση και τα στελέχη του ομίλου «ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Καθηγητής του ΟΠΑ, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, εκπρόσωποι των ΜΜΕ και πλήθος μελών της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας του ΟΠΑ, ενώ η ομάδα των εθελοντών φοιτητών και φοιτητριών σήκωσε την κουκούλα και αποκάλυψε το Van.

Η δράση αυτή, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ταύτιση με την Κοινωνία» του ΟΠΑ, θα αναβαθμίσει την ποιότητα της προσφερόμενης εκπαίδευσης στις φοιτήτριες και στους φοιτητές που χρειάζονται βοήθεια και θα τους παρέχει πρόσβαση ισότιμης φοίτησης στο πλαίσιο μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων. Η πρωτοπόρα αυτή ενέργεια θα ξεκινήσει να προσφέρεται από το νέο ακαδημαϊκό έτος, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2024.

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης μετά από την τελετή παραλαβής, σχολίασε: «Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του στρατηγικού πυλώνα της κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς του, στηρίζει ισότιμα όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και συνανθρώπους μας που βάλλονται από απρόβλεπτες καταστάσεις και προβλήματα. Το ΟΠΑ, μετά από ευγενική δωρεά, διαθέτει από σήμερα όχημα για τη διευκόλυνση των φοιτητριών και των φοιτητών του που χρειάζονται υποστήριξη. Αναλογιζόμενοι το μέγεθος της κοινωνικής ευθύνης που μας αναλογεί, αυτή η δράση έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά πρωτοβουλιών που μόνο περήφανους μπορούν να μας κάνουν».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ κ. Πάρης Κυριακόπουλος δήλωσε: «Αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των δράσεων μας που προάγουν το όραμα και το σκοπό της εταιρίας μας. Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής μας, έχοντας ως βασικούς εκπαίδευση, την οδική ασφάλεια, την στήριξη συνανθρώπων μας με κινητικές τον αθλητισμό και το περιβάλλον. Αυτή η δωρεά ενισχύει την προσβασιμότητα στους φοιτητές με κινητικές δυσκολίες και βελτιώνει την εκπαιδευτική τους εμπειρία. Ευχαριστούμε το ΟΠΑ για την άψογη συνεργασία και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τέτοιες σημαντικές δράσεις στο μέλλον».

Ειδικό όχημα μεταφοράς φοιτητών με κινητικά προβλήματα στο ΟΠΑ gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: