Ειδικό Δικαστήριο: Δεν ξέρω τίποτα για τις συναντήσεις με τον Καλογρίτσα στο Πόρτο Χέλι δηλώνει στέλεχος της CCC

Παρά πολύ φειδωλός ήταν ο Αντώνης Λιανός κορυφαίο στέλεχος της οικονομικής διεύθυνσης (οικονομικός σύμβουλος) της εταιρείας Consolidated Contractors Company (CCC) από το 1997, κατά την διάρκεια της κατάθεσής του στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών ως προς την γνώση του για την επίμαχη υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του έτους 2016

Ο μάρτυρας κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο κατά την 5η ημέρα της δίκης που δικάζονται ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και όπως υποστήριξε ο Χουάν Χούρι, ο οποίος ήταν βασικός εκπρόσωπος της εταιρείας CCC, του είχε πει ότι «θα ξέρεις όσα πρέπει να ξέρεις».

Μετά από σχετική ερώτηση της προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα ο μάρτυρας κατέθεσε ότι δεν γνωρίζει να υπήρξε άλλη προηγούμενη συνεργασία μεταξύ της CCC και της εργολαβικής εταιρείας «Τοξότης» συμφερόντων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, εκτός αυτής που απασχολεί το δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να καλυφθεί και να δικαιολογηθεί το ποσό της εγγύησης των τριών εκατ. ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες, φέρεται να συντάχθηκε σύμβαση ανάθεσης έργων από την CCC προς στην εταιρεία «Τοξότης».

Ο κ. Λιανός σε άλλη ερώτηση της κυρίας Κλάπα για το εάν γνωρίζει οτιδήποτε για την συνάντηση του ισχυρού άνδρα της CCC με τον Χρήστο Καλογρίτσα στο Πόρτο Χέλι παρουσία του Κυριάκου Τόμπρα στις 24 Αυγούστου 2016, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν γνώριζε για τη συνάντηση ούτε για το τι συμφωνήθηκε μεταξύ τους. Κατέθεσε ότι την επόμενη ημέρα έλαβε ένα μήνυμα από τον Χουάντ Χούρι που του έλεγε να είναι stand by, χωρίς να αναφέρει τίποτε άλλο. “Δεν έχω άποψη για ποια έργα μπορεί να μιλούν στα μαίηλ, ούτε είδα το συμφωνητικό”, κατέθεσε ο μάρτυρας.

Σε νέα ερώτηση της προέδρου μήπως μέχρι σήμερα έχει ενημερωθεί για το τι είχε γίνει τότε, ο κ. Λιανός απάντησε ότι δεν ρώτησε ποτέ, ούτε έμαθε ούτε ήθελε να μάθει, ενώ ερωτώμενος για τον Νίκο Παππά απάντησε χαρακτηριστικά ότι έχει “μεσάνυχτα” για το ρόλο του.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο μάρτυρας ανέφερε ότι δεν είχε καμία συνεργασία με κ. Παππά.

Σε πολλές ερωτήσεις που υπερβλήθηκαν τόσο από την έδρα του δικαστηρίου, όσο και από τους συνηγόρους των δυο κατηγορουμένων, ο κ. Λιανός κατέθεσε ότι είχε άγνοια και δεν απαντούσε, επικαλούμενος ότι δεν έχει γνώση.

Επίσης, ο κ. Λιανός σε πολλές ερωτήσεις αρνήθηκε να απαντήσει ή απάντησε ότι δεν γνωρίζει.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λιανός είχε ζητήσει να μην καταθέσει στο ειδικό δικαστήριο, καθώς σε βάρος του υπάρχει προκαταρκτική εξέταση για ψευδορκία, όμως το αίτημά του είχε απορριφθεί κατά πλειοψηφία.

Η δίκη συνεχίζεται μεθαύριο, Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022.

Δήλωση των συνηγόρων υπεράσπισης του Ν. Παππά

Σε δήλωσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Παππά, κ.κ.  Β. Γεωργακόπουλος, Θ. Μαντάς και Γ. Μαντζουράνης ανέφεραν:

«Ένας ακόμα μάρτυρας, ο κ. Αντώνης Λιανός, υψηλόβαθμο στέλεχος της CCC, κατέθεσε πως δεν είδε και δεν άκουσε Ν. Παππά στη συνεργασία Χούρι — Καλογρίτσα.

Όπως δήλωσε, «δεν έχω καμία γνώση περί συμμετοχής του», «δεν τον γνωρίζω προσωπικά, δεν έχω συνεργαστεί ποτέ μαζί του, ουδέποτε τον είδα στα γραφεία της (σ.σ. λιβανέζικης) εταιρείας».

Ο κ. Λιανός αναφέρθηκε σε συναντήσεις των δύο μερών (πλευρά Χούρι και πλευρά Καλογρίτσα), πολλούς μήνες μετά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, στην οποία συμμετείχε (και) ως μεταφραστής, όπου συζητήθηκε το πως θα επιστραφεί το δάνειο των 3 εκατ. ευρώ από τον κ. Καλογρίτσα στην πλευρά Χούρι.

Η επιχειρηματική διαφορά και η αστική αντιδικία μεταξύ των κυρίων Καλογρίτσα και Χούρι και η απουσία εμπλοκής του κ. Ν. Παππά επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: